Κατηγορηματικά αντίθετος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Νίκος Παράσχου στο έργο της εγκατάστασης και λειτουργίας του Βιολογικού Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων στο Μεσημέρι. Σε δελτίο τύπου τάσσεται υπέρ της διευθέτησης του αποχετευτικού με την ένωση με τον κεντρικό αγωγό Επανομής και μεταφορά τους στον Αινεία.
Το δελτίο τύπου:

Με αφορμή τη χθεσινή αναβολή εκδίκασης στο ΣΤΕ προσφυγής μερίδας κατοίκων του Μεσημερίου κατά της απόφασης της διοίκησης του δήμου για εγκατάσταση και λειτουργία Σταθμού Επεξεργασίας λυμάτων και μονάδας Ξήρανσης λυματολάσπης, θα ήθελα να δηλώσω απερίφραστα την αντίθεση του συνδυασμού μας στον τρόπο που επιλέχθηκε για την κατασκευή ενός χρήσιμου και αναγκαίου έργου, όπως είναι το αποχετευτικό δίκτυο Μεσημερίου. 

Τον προηγούμενο μόλις μήνα, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώθηκε ότι το ΑΠΘ ταυτοποίησε δύσοσμες χημικές ενώσεις, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης, εντοπίζοντας ως πηγή τους τη μονάδα ξήρανσης της λάσπης, τον ελαιοδιαχωριστή και το βιολογικό καθαρισμό των ΕΛΠΕ. Είμαστε βέβαιοι ότι κανένας συνδημότης μας δεν θα ήθελε να αντιμετωπίσουμε παρόμοια φαινόμενα σε περιοχή του δήμου μας. 

Η προχειρότητα με την οποία μελετήθηκε το έργο της αποχέτευσης Μεσημερίου, γεγονός που αποδεικνύεται από την ρεαλιστική διαπίστωση ότι σε πλήρη εφαρμογή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει περισσότερους από τους μισούς κατοίκους της περιοχής, μας οδηγεί στην ανάγκη να προτείνουμε εναλλακτικό τρόπο κατασκευής του έργου. 

Λύση για μας αποτελεί η μεταφορά των λυμάτων από το εσωτερικό αποχετευτικό δίκτυο στο δίκτυο Επανομής και από κει στο σταθμό επεξεργασίας λυμάτων του Αγγελοχωρίου. 

Δεσμευόμαστε ως δημοτική παράταξη, αλλά κι εγώ ο ίδιος προσωπικά, ότι θα κάνουμε κάθε αναγκαία παρέμβαση, ώστε το έργο της αποχέτευσης του Μεσημερίου να κατασκευαστεί με τρόπο τέτοιο που και τους κατοίκους να εξυπηρετεί και το περιβάλλον και τη δημόσια υγιεινή να προφυλάσσει.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Για ψάξε λίγο τις αποφάσεις του ΔΣ, τι ψήφισε ο κος Παράσχου στη μελέτη του έργου και στις άλλες σχετικές αποφάσεις;. Η τότε παράταξη του πάντως ψήφισε το έργο..,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.