Πολιτικό κόμμα δημιουργήθηκε από τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων στη Βόρεια Ελλάδα και την Αθήνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με ένα καθαρό "πατριωτικό, δημοκρατικό και εθνικό" προσανατολισμό το νέο φορέα ανακοίνωσε ο Μιχάλης Πατσίκας σε συνένευξή του στον ΣΚΑΙ.
Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ), ονομάζεται το κόμμα και έχει σαν προμετωπίδα του αλλά όχι μοναδικό ενδιαφέρον του τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως είπε.
Απέφυγε να οριοθετήσει το νέο πολιτικό φορέα στη δεξιά ή στην αριστερά και όπως δήλωσε ο Μιχάλης Πατσίκας ενόψει των εκλογών, ο νέος πολιτικός φορέας «θα αναζητήσει συνεργασίες με άλλους εξωκοινοβουλευτικούς, πατριωτικούς φορείς, αποκλείοντας τη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή αλλά και με όσα κόμματα υπερψήφισαν τα μνημόνια».

Παραίτηση Ιακωβίδη

Πριν παρέλθει μήνας από την ανακοίνωση της ίδρυσης του Ε.ΠΟ.Σ ήρθε η πρώτη παραίτηση.
Ο Όθων Ιακωβίδης, ένας εκ των συνιδρυτών με σημείωμά του αποχωρεί παραιτούμενος κατηγορώντας για "αρχηγικά σύνδρομα" και "αρχηγικά μοντέλα" κόμματος, στα οποία δεν μπορεί να συνυπάρξει.
Όπως αναφέρει:
"Για το πρόσωπο του Μιχάλη Πατσίκα, μάλιστα, (στον οποίο έχει ανατεθεί ο ρόλος του Εκπροσώπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος) έχω να πω πως είναι ένας τίμιος άνδρας, αγωνιστικότατος, καθαρός και ικανός να εμπνεύσει.
Απλά, η πλευρά του χαρακτήρα του που εκπέμπει “αρχηγισμό” δεν ταιριάζει με τη δική μου οπτική που έχω στο σημείο αυτό.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για 'μένα, ώστε να μην επιτρέπει τη συνέχιση της παραμονής μου στην προσπάθεια που από κοινού ξεκινήσαμε."

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.