του ακτιβιστή

Πολλές φορές θα πρέπει να προσέχουμε όχι απλά τι λέμε αλλά και τον τρόπο με τον οποίo εκφέρουμε τον λόγο μας. Τι κι αν η πρόθεση είναι καλή (άραγε με ποιον αποδέκτη; ).
Αυτό που μετράει είναι πάντα το νόημα όσων λέμε και προφανώς ο αντίκτυπος που προκαλούν τα λεγόμενά μας.
Ουδόλως με τα παραπάνω επιθυμώ να δικαιολογήσω την απαράδεκτη επιστολή της περιφερειακής διευθύντριας της επιχείρησης "My Market" με την οποία εμμέσως  εκβίαζε τους εργαζόμενους που δούλευαν στα καταστήματα της εταιρίας "να χαμογελούν". Και μάλιστα για να τονίσει την απειλή υπενθύμιζε μ' αυτή σε νέους χαμηλόμισθους πως τα 300 € το μήνα ήταν 300% περισσότερα από τα μα 0 € που λαμβάνουν οι άνεργοι.
Από χθες, σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης των σούπερ μάρκετ "My Market" η δράστης δεν ανήκει στην εταιρία. Προφανώς μετά τον σάλο που ξεσηκώθηκε από την προκλητική επιστολή της η εταιρία έκρινε πως θα έπρεπε να την  απολύσει.

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν;

Απλά θα θέλαμε να κάνουμε ένα σχόλιο και να τονίσουμε πως θα συμφωνήσουμε πως είναι επιθυμητό για όλους τους πελάτες - όποιας επιχείρησης - το χαμόγελο από τους υπαλλήλους της. Και αυτό είναι που θα πρέπει να επιδιώκουν οι εργοδότες, αλλά προφανώς με άλλο δρόμο και διαφορετική τακτική.
Θα μπορούσαν να έχουν ευχαριστημένους υπαλλήλους - έστω και μέσα στην κρίση - παρέχοντας μπόνους και δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή τους στον αγώνα που κάνουν νέοι προκειμένου να συντηρήσουν τις οικογένειές του με τους μισθούς της αναξιοπρέπειας. Θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια σχέση φιλική και ανθρώπινη. Να σταματήσουν να πληρώνουν με κουπόνια (γίνεται σε πολλές επιχειρήσεις) ή να υποχρεώνονται οι εργαζόμενοι να αγοράζουν με τα πενιχρούς τους μισθούς ποσότητες τροφίμων που είναι κοντά σε ημερομηνία λήξης (συμβαίνουν κι αυτά).
Να φροντίσουν να έχουν ευχαριστημένους εργαζόμενους.

Καλό το χαμόγελο .... αλλά δεν εμφανίζεται σε δυστυχή και ανευχαρίστητα πρόσωπα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.