Σήμανε και επίσημα, με την εγκατάσταση του εργολάβου, η έναρξη των εκτεταμένων εργασιών ασφαλτοστρώσεων απ’ άκρη σε άκρη, σε όλο το Δήμο Θερμαϊκού , π/υ 2.700.000,00 ευρώ. Ένα έργο παρεμβάσεων που επάξια διεκδικεί τον τίτλο του μεγαλύτερου και πιο ολοκληρωμένου έργου οδοποιίας στην ιστορία του τόπου, οι εργασίες του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις πρώτες παρεμβάσεις να εκτελούνται στην περιοχή της Επανομής.

Το έργο περιλαμβάνει τη συντήρηση υπαρχόντων και κατασκευή νέων οδών, πεζόδρομων και πεζοδρομίων, ενώ στις Δημοτικές Κοινότητες Ν. Μηχανιώνας, Επανομής, Μεσημερίου και Αγίας Τριάδας προβλέπεται η αντικατάσταση της επίστρωσης κάποιων οδών, με σκοπό αφενός τον εξωραϊσμό και αφετέρου τον περιορισμό ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων. Τέλος, πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαγράμμιση με ανακλαστική βαφή εξ’ ολοκλήρου του οδοστρώματος των διακοινωτικών οδών Ν. Μηχανιώνας – Πλαγιαρίου, Ν. Μηχανιώνας – Αγγελοχωρίου, Επανομής – Ν. Μηχανιώνας (μέσω Πάλιουρας), Επανομής – Ν. Ηράκλειας και Επανομής – Μεσημερίου.

Το έργο-μαμούθ έρχεται να προστεθεί σε εκείνο της ασφαλτόστρωσης και κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων στη Δ.Ε. Θερμαϊκού, π/υ 400.000,00 ευρώ, που ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου και προχωρά με γοργούς ρυθμούς, αλλά και των ασφαλτοστρώσεων, π/υ 1.000.000,00 ευρώ, για αποκατάσταση κατεστραμμένων δρόμων μετά τη θεομηνία του 2016, στις ΔΕ Μηχανιώνας και Επανομής, που δημοπρατείται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μία προς μία παρεμβάσεις επιτακτικής ανάγκης, που προέκυψε αφενός από εργασίες εγκατάστασης φυσικού αερίου και αποχετευτικού δικτύου και αφετέρου από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις του Σεπτέμβρη του 2016, που επέφεραν τεράστιο πλήγμα στις υποδομές.




Αναφερόμενος σχετικά, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, τόνισε: «Ένα όνειρο χρόνων παίρνει «σάρκα και οστά». Μια ανάγκη επιτακτική των πολιτών ικανοποιείται. Ένα αίτημα καθολικό εκπληρώνεται. Ένα έργο γιγαντιαίο, ουσίας και αξίας για το οποίο είχαμε δεσμευτεί τώρα υλοποιείται, με την ολοκλήρωσή του να υπόσχεται να αναβαθμίσει θεαματικά την καθημερινότητα των συνδημοτών μας. Και αυτό αποτελεί και το μεγάλο στοίχημα. Ένα στοίχημα που κερδίζουμε μέρα με τη μέρα, καταφέρνοντας να εξυγιάνουμε πλήρως τα οικονομικά μας και συνεχίζοντας να δρομολογούμε έργα τόσο από χρηματοδοτικά προγράμματα Υπουργείων όσο και από ιδίους πόρους».





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.