Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Θερμαϊκού θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των τρίτεκνων οικογενειών έδωσε ο Δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου «Εστία Τριτέκνων» Νομού Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στη Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη Ν. Μηχανιώνας.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Μαυρομάτης τόνισε ότι οι τρίτεκνες οικογένειες στο Δήμο μας έχουν μείωση στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 50%, σε ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης και στήριξης τους.

Μάλιστα, η πρόεδρος του Συλλόγου «Εστία Τριτέκνων» Νομού Θεσσαλονίκης Ιωάννα Μπουγιουκλή σημείωσε, πως ο Δήμος Θερμαϊκού είναι από τους λίγους Δήμους πανελληνίως, που έχουν εφαρμόσει τέτοια γενναία μείωση στα ανταποδοτικά τέλη για τις οικογένειες με τρία παιδιά

Εξάλλου, εκτός από τη μείωση στα ανταποδοτικά τέλη, η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της εφαρμόζει επιπλέον μέτρα ανακούφισης όπως:

• Ευνοϊκότεροι όροι ένταξης για φιλοξενία στους Παιδικούς σταθμούς, λαμβάνοντας σειρά προτεραιότητας στην κατάταξη και εφαρμογή ελαφρύνσεων ή και απαλλαγής τροφείων, κατά περίπτωση.

• Στήριξη μέσω των δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Συσσιτίου και Κοινωνικού Φαρμακείου.

• Δωρεάν φιλοξενία παιδιών στα ΚΔΑΠ, μέσω του προγράμματος Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. του ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος.

• Μειωμένες κατά 33% οι συνδρομές στα προγράμματα του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου.

• Περισσότερες θέσεις παιδιών σε ΚΔΑΠ μετά την ίδρυση επτά νέων δομών.Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.