Έκκληση να σταματήσει η δολοφονία των μελισσών στην ευρύτερη περιοχή του Συκουρίου κάνουν αμυγδαλοπαραγωγοί προς συναδέλφους τους αγρότες, οι οποίοι μέσα στην ανθοφορία συνεχίζουν παράνομα να ψεκάζουν με φυτοφάρμακα τις καλλιέργειές τους μην εφαρμόζοντας τον Κανονισμό. Σύμφωνα με τον εν λόγω Κανονισμό, το διάστημα αυτό και ειδικότερα από τα τέλη Φεβρουαρίου και έως τα τέλη Μαρτίου απαγορεύονται οι ψεκασμοί κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν πετούν οι μέλισσες στα δέντρα και γίνεται η επικονίαση. Οι αγρότες μπορούν να ψεκάζουν τις βραδινές ώρες χωρίς να υπάρχει πρόβλημα.

Για τον λόγο αυτόν, ειδικά στους δημοτικούς χώρους, από τους οποίους οι αγρότες γεμίζουν με νερό τα ψεκαστικά τους, στην Όσσα τουλάχιστον, υπάρχουν λουκέτα στις αντλίες. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει σε όλα τα χωριά της περιοχής, όπως και στο Συκούριο, όπου καλλιεργείται κατά κόρον η αμυγδαλιά. Αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής διαμαρτύρονται, ζητώντας από τους αγρότες να αποκτήσουν συνείδηση για το θέμα, αφού με το ράντισμα την ημέρα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάνουν ζημιά στις καλλιέργειές τους, αλλά και στο εισόδημά τους.

Να σημειωθεί πως στην ευρύτερη περιοχή του Νέσσωνα, λόγω της ανθοφορίας της αμυγδαλιάς, πολλοί μελισσοκόμοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Καλαμάτα, Κόρινθο, Εύβοια, Χαλκιδική κ.ά., μεταφέρουν εκεί τα μελίσσια τους. Με τις μέλισσες γίνεται η επικονίαση, κάτι που πρώτα ευνοεί τους αμυγδαλοπαραγωγούς και κατά δεύτερο λόγο τους μελισσοκόμους. Εάν οι μελισσοκόμοι βλέπουν τα μελίσσια τους να θανατώνονται από τους ψεκασμούς, είναι βέβαιο ότι, όπως αρκετοί έκαναν μέχρι τώρα, θα πάψουν να τα φέρνουν στην περιοχή, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό και για τους ίδιους.



πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.