Με δελτίο τύπου η δημοτική παράταξη του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη, Θερμαϊκός Νέα Πορεία, αναγγέλλει την δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Αγγελοχώρι.
Το δελτίο τύπου:


Αναδεικνύουμε τον περιβαλλοντικό πλούτο της περιοχής μας και συμβάλουμε στην αειφόρο ανάπτυξη του Δήμου μας με την ίδρυση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με έδρα το Αγγελοχώρι.  Με την υποβολή πρότασης στο Υπουργείο Παιδείας για τη δημιουργία του Κ.Π.Ε. στο Δήμο μας, στοχεύουμε  να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον του, να ευαισθητοποιηθούν για τα προβλήματα που συνδέονται με αυτό και να δραστηριοποιηθούν με ειδικά προγράμματα, ώστε να συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια αντιμετώπισής του.  

Εξάλλου, η πρόταση μας συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του σκοπού για τον οποίο δημιουργείται, δεδομένου ότι τα εν λόγω Κέντρα είναι ελάχιστα στη χώρα μας και ιδρύονται σε περιοχές όπου υπάρχει φυσικό περιβάλλον και υποδομές όπου μπορούν να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους.    

Ο Δήμος Θερμαϊκού, ο οποίος περιστοιχίζεται από θάλασσα με ακτογραμμή 60 χλμ. και αποβλέποντας στη σωστή περιβαλλοντική εκπαίδευση και συμπεριφορά απέναντι στο θαλάσσιο και παράκτιο πλούτο της περιοχής μας, τόσο των μαθητών, όσο και των πολιτών του, έχει σκοπό να εστιάσει στους δύο μεγάλους υγροβιότοπους – λιμνοθάλασσες Επανομής και Αγγελοχωρίου, που είναι ιδιαίτερης οικολογικής αξίας και ανήκουν στο δίκτυο NATURA 2000.    

Πέραν των υγροβιοτόπων που θα συμβάλουν στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μας υπάρχουν και μνημεία μεγάλης περιβαλλοντικής και ιστορικής αξίας, όπου μπορούν να υλοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις, όπως είναι: Φάρος Αγγελοχωρίου, Αλυκές Αγγελοχωρίου, Οχυρά Αγγελοχωρίου, Παλαιοχριστιανικός χώρος ταφής στην Επανομή, Φάρος στο ακρωτήρι Επανομής, «Ναυάγιο» στον Ποταμό Επανομής, Ελαιοτριβεία Επανομής – Μεσημερίου, Ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας, Αλιευτικά καταφύγια, Βυζαντινή Εκκλησία Κερασιάς, Αρχαία Αινεία κ.λ.π.    

Στο Κ.Π.Ε. το οποίο θα λειτουργήσει στο κτίριο του πρώην Κοινοτικού Καταστήματος Αγγελοχωρίου  (διαθέτει δυο αίθουσες διδασκαλίας, δυο μεγάλα γραφεία για τους εκπαιδευτικούς και βοηθητικούς χώρους), ο Δήμος αναλαμβάνει τη φροντίδα και συντήρηση των υποδομών (όπως κάνει με όλες τις σχολικές μονάδες), την υποστήριξη σε ζητήματα  εξοπλισμού και λειτουργικά έξοδα (ΔΕΗ, νερό). Από την πλευρά του, το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο θα συνυπογραφεί η σχετική σύμβαση, θα χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κέντρου και αναλαμβάνει τη στελέχωσή του.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.