Το τελικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Πόλης για τον ΤΟΜΕΑ του Τουρισμού και της Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού Σίμος Καψάλας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που συνοδεύει το κείμενο, αποτελεί το αποτέλεσμα της διαβούλευσης στην οποία συμμετείχαν 250 πολίτες του δήμου.

Παραθέτουμε και βίντεο με συνέντευξη του υπ. δημάρχου κου Καψάλα Σίμου όπου παρουσιάζει το πρόγραμμα και απαντά στις ερωτήσεις δημοσιογράφου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΜΕΑ Τουρισμού και Ανάπτυξης

Περιλαμβάνει: (Τ.Ε.Θ., διαχείρηση λιμανιών και λιμενικού, χρήση αιγιαλού, κοινόχρηστοι χώροι, Υπαίθρια διαφήμηση, Άδειες καταστημάτων, περιπτέρων και μουσικών οργάνων, Υπαίθρια και δημοτική αγορά, Εμποροπανηγύρεις, Εποπτεία καθαρισμού ακτών, Β.Ι.Π.Α., Αγροτική Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα)

1. Διάνοιξη του Επαρχιακού άξονα Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας / Επανομής. Πίεση προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Δημοσίων Έργων, μιας και αυτοί είναι υπεύθυνοι για το έργο αυτό (Το υπόσχονται όλοι οι περιφερειάρχες από το 1994!!)

2. Αναδιάρθρωση της ΤΕΘ. Κατάργηση πληρωμής του Δ.Σ. της εταιρείας και πρόσληψη τεχνοκράτη Διευθυντή που θα αμοίβεται με βάση το παραγόμενο έργο (διαχείρηση παραλιακών μετώπων)

3. Δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή θεάτρου ΚΑΠΠΑ 2000 για την προσέλκυση ημερήσιων επισκεπτών από την Θεσσαλονίκη. Διευθέτηση δρόμων ώστε δύο λωρίδες να έρχονται και δύο λωρίδες να φεύγουν.

4. Ενοποίηση παραλιακού μετώπου Περαία-Μπαξέ-Αγία Τριάδα (Μεταφορά επισκεπτών με τρενάκι - ποδήλατα -παϊτόνια). Δημιουργία συνεχών πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων για την προσέλκυση επισκεπτών (στόχος 100.000 επισκέπτες εβδομαδιαίως)

5, Γαλάζιες Σημαίες και Ναυαγοσωστική κάλυψη στο μεγαλύτερο δυνατό παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας
.
6. Λειτουργία θερινού κινηματογράφου σε συνεργασία με ιδιώτες.

7. Ανάπτυξη παραλιακού μετώπου Νέας Μηχανιώνας. (Από Κ. Αλεξιάδη έως Καρνάγιο), πεζοδρόμηση και κατασκευή ποδηλατόδρομου. Οργανωμένο χώρο στάθμευσης. Ενοποίηση του χώρου του λιμανιού με τον χώρο στις καφετέριες με την κατασκευή ευρύχωρου κάθετης σκάλας στην θέση Στρατής.

8. Αγορά δύο μηχανημάτων καθαρισμού ακτών - Μαζί με το 3ο μηχάνημα που έχει ο Δήμος από το 1992 κάθε Δημοτικό διαμέρισμα θα έχει από ένα και θα γίνεται καθημερινός καθαρισμός των ακτών και των παρακείμενων χώρων)

9. Κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων (μονοδρόμηση καθόδου και ανόδου) ανά κατεύθυνση στον Ποταμό Επανομής.

10. Δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή Ποταμός.

11. Ανέγερση Ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοτικά ακίνητα μέσω διεθνούς διαγωνισμού στην θέση Τσαϊρια Περαίας και ποταμού Επανομής (Ενοίκιο χώρου και συμμετοχή του Δήμου στα κέρδη).

12. Αναζήτηση Διεθνούς επενδυτή για την δημιουργία θεματικού πάρκου στην θέση Τσαϊρια Περαίας.

13. Ανάπτυξη υποδομών για την προσέλκυση τουριστικών σκαφών στο λιμάνι των Νέων Επιβατών και Μηχανιώνας.

14. Διαφημιστική καμπάνια του Δήμου μέσω διαδυκτίου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό για την προσέλκυση επισκεπτών.

15. Να δοθούν κίνητρα σε ιδιώτες ή συλλόγους ώστε να δημιουργηθούν κέντρα Εναλλακτκού Τουρισμού όπως Kite surfing, τουριστική εκμετάλλευση υγροβιοτόπων, διενέργεια ετήσιου ποδηλατικού γύρου του Δήμου, Καρναβαλικές εκδηλώσεις κ.α.

16. Εγκατάσταση δωρεάν Wi Fi στις πολυσύχναστες κεντρικές πλατείες των αστικών κέντρων.

17.Ενδοδιαδημοτική συγκοινωνία με αφετηρία το Δημαρχείο.

18, Ενοποίηση και συντόμευση σύνδεσης Επανομής - Περαίας με ασφαλτόστρωση του δρόμου Φυλάκιο στρατού - Επανομής.

19. Εύρεση ιδιωτών επενδυτών για την κατασκευή Camping στο Κτήμα Καραγκιόζη.

20. Οργάνωση χώρων υπαίθριας διαφήμισης για τις τοπικές επιχειρήσεις.

21. Ρυμοτόμηση χώρων στην ήδη υπάρχουσα Βιοτεχνική περιοχή (Μη Οχλούσα Βιομηχανία, βιοτεχνία και χονδρεμπορίου) για την εξυπηρέτηση και εγκατάσταση “μικρών” βιοτεχνιών για την μείωση της ανεργίας στην περιοχή μας.

22. Γραφείο στήριξης νέων επιχειρήσεων και ετήσια βράβευση νέων και καινοτόμων ιδεών.

23. Πρόσληψη ειδικού συμβούλου, με ειδίκευση στην χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και γραφείο στις Βρυξέλλες, για τις ανάγκες του Δήμου και των τοπικών επιχειρήσεων.

24. Γραφείο ευρέσεως εργασίας για τους δημότες Θερμαϊκού και τις τοπικές επιχειρήσεις. (ηλεκτρονική πλατφόρμα)

25. Μελέτη σκοπιμότητος/βιωσιμότητας Δημοτικής αγοράς Επανομής για την Ανακαίνισή της ή την μεταφορά της άλλο μέρος.

26.Να δοθούν κίνητρα για την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού, για να προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

27. Συντήρηση και επισκευή Λιμανιών για την σωστή εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών σκαφών και μηχανοτρατών (νερό και ρεύμα) Μηχανιώνας, Αγγελοχωρίου και Επανομής.

28. Κατασκευή καρνάγιου για την παραμονή και επισκευή αλιευτικών σκαφών.

29. Ενίσχυση ντόπιων παραγωγών μέσω δημιουργίας Δημοτικής αγοράς μόνο για παραγωγούς του δήμου μας.

30. Αξιοποίηση της περιοχής Τουρπαλή μεταξύ Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου, μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ. Πρέπει να συνδυαστεί η ασφαλής επισκεψιμότητα της περιοχής και η ανάδειξη του υγροβιότοπου.





Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.