Με δύο δράσεις επένδυση στην ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης, την ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και την τόνωση του εθελοντικού πνεύματος κύλισε το Σαββατοκύριακο, 20 – 21 Απριλίου, στο Δήμο Θερμαϊκού.

Έτσι, στο πλαίσιο του εορτασμού και ανοίγοντας τις φετινές «Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας», που για τέταρτη (4η) συνεχή χρονιά υλοποιούνται στο Δήμο, περιλαμβάνοντας εκδηλώσεις με προσανατολισμό στην τόνωση του ζωτικού ρόλου της θάλασσας στη ζωή των πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη, εθελοντικός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου, στην παραλία Αγγελοχωρίου.

Στη δράση, που έγινε με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας και Ανακύκλωσης Δ.Ε. Ν. Μηχανιώνας & Δ.Ε. Επανομής, ενεργά συμμετείχαν οι:

· Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου,
· Α.Ο. Κεραυνός Αγγελοχωρίου,
· 3ο Σώμα Ναυτοπροσκόπων Ν. Μηχανιώνας,
· Ε.Θ.Ο.Π.Α.Κ.,
· Active Sport – Watersports,
· GOZONE.

Στην ίδια κατεύθυνση και δεύτερη δράση πραγματοποιήθηκε, με την υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού, του οποίου η ανταπόκριση σε κάθε πρωτοβουλία που περνάει μηνύματα ουσίας, δίνει το καλό παράδειγμα και φέρνει τους πολίτες ενωμένους απέναντι σε ένα κοινό και υπέρ του συνόλου στόχο, είναι πάντα άμεση.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής περιβαλλοντικές οργανώσεις και εθελοντές δύτες από όλη την Ελλάδα, καθώς και από την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α (Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Θεσσαλονίκης), ένωσαν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας διήμερο υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας, με μέρος των απορριμμάτων που ανασύρθηκαν να διατίθενται για τη φιλοτέχνηση έργου για την ανάδειξη του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης στην Ελλάδα.








Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.