Έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποχώρηση προσφύγων και μεταναστών από τον άτυπο καταυλισμό δίπλα στη δομή φιλοξενίας Διαβατών Θεσσαλονίκης και ήδη δυο λεωφορεία αναχώρησαν με προορισμό τα Γιάννενα.

Παρ' όλα αυτά όμως τεταμένο παραμένει το κλίμα από τους εναπομείναντες πρόσφυγες έξω από τον καταυλισμό στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από λίγο.

Πρόσφυγες και μετανάστες που μάζεψαν τις σκηνές τους κινήθηκαν προς το δρόμο φωνάζοντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο τους απέτρεψαν να κλείσουν την κυκλοφορία. Επικράτησε ένταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να πετούν πέτρες και αντικείμενα προς τα ΜΑΤ, τα οποία με τη σειρά τους απάντησαν ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότους λάμψης.

Η ένταση παραμένει ακόμα παρά την αποφόρτιση του κλίματος που επιχείρησαν μικρά κοριτσάκια προσφύγων που πρόσφεραν λουλούδια στους αστυνομικούς.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.