Μετά την έναρξη στα μέσα Μαρτίου του έργου αντιπλημμυρικής θωράκισης και ασφαλτοστρώσεων στη Δ.Ε. Θερμαϊκού, π/υ 400.000,00 ευρώ, που βρίσκεται σε εξέλιξη και μια ανάσα πριν το γιγαντιαίο έργο ασφαλτοστρώσεων, απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το Δήμο, π/υ 2.700.000,00 ευρώ, που ξεκινάει εντός της ερχόμενης εβδομάδας – τη μεγαλύτερη παρέμβαση εργασιών οδοποιίας στα χρονικά του τόπου –, άλλο ένα ετοιμάζεται να αφήσει το δικό του ποιοτικό αποτύπωμα.

Το έργο κρασπεδώσεων – πλακοστρώσεων στην Τοπική Κοινότητα Μεσημερίου, π/υ 117.200,00 ευρώ, με χρηματοδότηση από ΣΑΤΑ και ιδίους πόρους, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, επιδιώκει τον εξωραϊσμό τμημάτων των δύο κεντρικών οδών της Τ.Κ. Μεσημερίου. Εξωραϊσμός που επιτυγχάνεται με τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών τους, την εξασφάλιση ασφαλούς πορείας πεζών μέσω της δημιουργίας επαρκούς πλάτους πεζοδρομίων και την πρόβλεψη χώρων στάθμευσης με τη μορφή εσοχών, παρακείμενα του ασφαλτοστρωμένου τμήματος.

Οι προβλεπόμενες εργασίες, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. μελέτη 90/2017 που συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, αφορούν σε τμήμα της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου, που σήμερα είναι μονόδρομος με κατεύθυνση καθόδου και τμήμα της οδού Παπαφλέσσα, επίσης μονόδρομος με κατεύθυνση ανόδου.


Με επιλεγμένο υλικό επίστρωσης των πεζοδρομίων τις βοτσαλόπλακες, με ποταμίσια βότσαλα μικρών διαστάσεων σε γήινες αποχρώσεις κόκκινο – καφέ και των χώρων στάθμευσης τους έγχρωμους κυβόλιθους, οι παρεμβάσεις ευθυγραμμίζονται με μια λογική ανάδειξης και διατήρησης του παραδοσιακού χαρακτήρα και της εικόνας του οικισμού, βελτιώνοντας τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά το δημόσιο χώρο.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.