Στην τελευταία του συνέντευξη, προτού διακοπεί κάθε επικοινωνία του με τον έξω κόσμο, ο ιδρυτής των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ, προειδοποίησε για τις αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογικής ανάπτυξης στην ανθρώπινη ζωή.

Το Russia Today εξασφάλισε τη συνέντευξη από το Παγκόσμιο Φόρουμ Δεοντολογίας Πληροφοριών, την ώρα που ο Ασάνζ παρέμενε αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο μπορώντας να επικοινωνήσει μόνο με τη νομική του ομάδα.

Μέσω της συνέντευξής του, εκτίμησε πως το ανθρώπινο γένος, σύντομα, θα είναι αδύνατο να καταπολεμήσει την παρακολούθηση και την ένταξή του στις παγκόσμιες βάσεις δεδομένων που συγκεντρώνουν κυβερνήσεις. Όπως είπε, η παρακολούθηση παγκοσμίως θα λάβει τέτοιες διαστάσεις που θα είναι σχεδόν αδύνατο να αποφευχθεί.

Η γενιά που γεννιέται τώρα… είναι η τελευταία ελεύθερη γενιά, προειδοποίησε ο Ασάνζ. Γεννιέσαι και είτε άμεσα είτε εντός του πρώτου έτους είσαι παγκοσμίως γνωστός, τόνισε, σημειώνοντας πως την ευθύνη φέρουν οι γονείς που αναρτούν συνεχώς φωτογραφίες και πληροφορίες για τα παιδιά τους.Όπως τόνισε, θα είναι λίγοι και άκρως τεχνολογικά καταρτισμένοι όσοι θα καταφέρουν να ξεφύγουν από τον αέναο κύκλο της διαδικτυακής παρακολούθησης.

Η ικανότητα συγκέντρωσης πληροφοριών για κάθε έναν από μας αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, τόνισε, συμπληρώνοντας πως πολύ σύντομα θα αυξηθούν δραματικά οι κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες, μάλιστα, θα λάβουν πολύ πιο εχθρικές μορφές.Η συνέντευξη αυτή που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως προφητική δόθηκε ένα τουλάχιστο χρόνο πριν την προσθεσινή του σύλληψη από τις Βρετανικές αρχές μετά την "συμφωνία" της κυβέρνησης του Ισημερινού.



Και ενώ στην Ελλάδα επικράτησε αφωνία στην "αριστερή" κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου να μην ενοχληθεί ο μεγάλος φίλος Τραμπ, στην Αγγλία εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε πως η απόφαση να αρθεί η ασυλία του Ασάνζ ελήφθη από τον Ισημερινό και η Βρετανία δεν άσκησε πιέσεις για να γίνει αυτό.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο Λονδίνο, η υπουργός Εσωτερικών Μαρία Πάουλα Ρόμο μίλησε για «σχέδιο αποσταθεροποίησης» του Ισημερινού, «που συνδέεται με γεωπολιτικά συμφέροντα» για να δικαιολογήσει την άδεια που δόθηκε στις Βρετανικές αρχές να συλλάβουν τον ιδρυτή των Wikileaks. Μάλιστα οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισημερινού συνέλαβαν και έναν άνδρα που θεωρούν πως «συνδέεται» με τον ιστότοπο WikiLeaks ξεκινώντας το κυνήγι μαγισσών, όπως κατηγορούνται από τον συλληφθένα Όλα Μπίνι, Σουηδό υπήκοο.

Παράλληλα άμεσα  τάχθηκε υπέρ της έκδοσής του στις ΗΠΑ η πρώην υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον γιατί όπως είπε «πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά που έκανε».

Η σύλληψη του 47χρονου Αυστραλού, που παρέμενε τα τελευταία επτά χρόνια στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, έγινε αφού η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακάλεσε το πολιτικό άσυλο που του είχε χορηγηθεί.

Γιατί τον κατηγορούν οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ζητεί την έκδοση του Ασάνζ προκειμένου να τον εναγάγει σε δίκη για συνωμοσία με την Τσέλσι Μάνινγκ και τη δημοσιοποίηση χιλιάδων απόρρητων και εμπιστευτικών αμερικανικών στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010.

«Είναι σαφές από το κατηγορητήριο που αποκαλύφθηκε ότι η σύλληψη σχετίζεται με συνέργεια στην πειρατεία στρατιωτικού υπολογιστή για την κλοπή πληροφοριών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ», δήλωσε η Κλίντον κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Νέα Υόρκη.

Αναδρομή στις αποκαλύψεις του Wikileaks που ενόχλησαν κι εξακολουθούν να ενοχλούν

Ας θυμηθούμε όμως και όλοι εμείς που δεν είμαστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, οι μυστικές υπηρεσίες τους που αποκαλύφθηκαν οι μυστικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις τους, αλλά απλοί πολίτες τι ήταν αυτά που ενόχλησαν πολλούς που σχετίζονται με τις αποκαλύψεις που έγιναν από τον Τζούλιαν Ασάνζ και τα Wikileaks:











Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.