Αυλαία έριξαν την Κυριακή 12 Μαΐου οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας – μια διοργάνωση-θεσμός για τον τόπο –, που υλοποιήθηκαν για 4η συνεχή χρονιά από το Δήμο Θερμαϊκού και το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., με την πολύτιμη συμβολή της Ε.Θ.Ο.Π.Α.Κ. και του 3ου Σώματος Ναυτοπροσκόπων Νέας Μηχανιώνας και την ανεκτίμητη βοήθεια του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου. Οι φετινές δράσεις αφιερώθηκαν συμβολικά στην Κοινωνική Καμπάνια «ΙΔΑΝΙΚΑ» υπέρ των ανθρώπων με νοητική αναπηρία.
Με κεντρικό στόχο την ανάδειξη της άρρηκτης σχέσης του τόπου με τη θάλασσα και την προβολή ενός από τα ισχυρότερα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, για ακόμα μία χρονιά η εκδήλωση ξενάγησε μικρούς και μεγάλους στον πολιτισμό, την παράδοση και την ιστορία της περιοχής, θέτοντας κοινό παρονομαστή το υγρό στοιχείο και προσφέροντας μία μέρα που ευωδίασε θάλασσα και έφερε το καλοκαίρι ένα βήμα πιο κοντά.

Με την ηλιόλουστη μέρα να στέκει σύμμαχος της διοργάνωσης, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να γνωρίσει χωρίς οικονομική επιβάρυνση τα αθλήματα του WindSurfing και του SUP στην παραλία του Αγγελοχωρίου, να απολαύσει εκθέσεις με έργα μαθητών και ντόπιων δημιουργών και να έρθει σε επαφή με την τέχνη του Ναυτικού κόμπου και του Μακραμέ.



Σε μία δράση δε, του «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ», αφιερωμένη στην αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό, οι πολίτες ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για τη δωρεά μυελού των οστών, λαμβάνοντας τη δυνατότητα να ενταχθούν στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών, δημιουργώντας πρότυπα ανιδιοτελούς προσφοράς για όλους.


Την τιμητική του όμως είχε, προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών, ο Φάρος του Αγγελοχωρίου – χαρακτηρισμένος το 1998 ως Διατηρητέο Νεώτερο Μνημείο Βιομηχανικής Κληρονομιάς –, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό, καλωσορίζοντάς το, ξεναγώντας το και χαρίζοντάς του σαν ενθύμιο το Θερμαϊκό, τον Όλυμπο και το Αιγαίο αποτυπωμένα σε μια θέα μοναδική.


Τη λήξη των Ευρωπαϊκών Ημερών Θάλασσας σήμανε μια γιορτή, ανοιχτή προς όλους, με τιμητικές διακρίσεις να απονέμονται στους συμμετέχοντες, Αιγαιοπελαγίτικη μουσική να ταξιδεύει τους παρευρισκόμενους και παραδοσιακές γεύσεις από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγγελοχωρίου να αφήνουν την καλύτερη γεύση, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.