Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου, λίγο μετά τις 17.30, σε υπαίθρια έκταση της Αγίας Τριάδας, δίπλα στο Κάμπινγκ, αλλά και ακόμα δύο εστίες, μικρότερες έντασης, παραπλεύρως του δρόμου.

Η κατάσβεση επετεύχθη χάρη στην άμεση κινητοποίηση και την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιστράτευσε πέντε οχήματά της, πεζοπόρων δυνάμεων, της ομάδας Πολιτικής Προστασίας και εθελοντικών ομάδων του Δήμου, που καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες, απέτρεψαν την επέκτασή της και την έθεσαν σε πλήρη έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι το Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας – μια από τις πιο ξακουστές παραλίες των περασμένων δεκαετιών –, η διαχείριση του οποίου έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ, παραμένει ανεκμετάλλευτο τα τελευταία χρόνια, παρατημένο και εγκαταλελειμμένο στην τύχη του, με τις εγκαταστάσεις του να ρημάζουν.

Εγκαταστάσεις οι οποίες έχουν καλυφθεί σχεδόν στο σύνολό τους από ξερά χόρτα, αυτοφυή βλάστηση και απορρίμματα που καθίστανται άκρως επικίνδυνα, αποτελώντας δυνητικές εστίες πυρκαγιάς, με ύποπτα για παραβατικές συμπεριφορές άτομα να παρεισφρέουν παράνομα το χώρο.

Με αφορμή το περιστατικό και δεδομένης της θέσης του Κάμπινγκ κοντά σε κατοικημένη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Τριάδας, της εγγύτητας με γνωστή, μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και πλησίον της κεντρικής οδού ΕΠΟ 27, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, άμεσα απηύθυνε επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ, με Αρ. πρωτοκ. 9557 / 22-5-19, αιτούμενος:

· τον καθαρισμό του χώρου και

· την ασφαλή και αποτελεσματική περιφρούρησή του.

Αίτημα για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας κατοίκων και επισκεπτών του Δήμου και την προστασία των περιουσιών τους, που έρχεται σε συνέχεια σειράς ενεργειών της Διοίκησης Θερμαϊκού, με πιο πρόσφατη την έκκληση για κατεδάφιση των ετοιμόρροπων και επικίνδυνων κτιρίων που βρίσκονταν εντός του χώρου, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ ανταποκρίθηκε θετικά προχωρώντας στις απαραίτητες επεμβάσεις.

* η φωτο από αρχείο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.