"Κύριε" Καριώτη, υπερασπιστή του ήθους και της ηθικής, της δεοντολογίας και της αξιοπρέπειας (αναφέρομαι στα λόγια της πρώτης σας - εκ των τελευταίων - ανάρτησης, την οποία και κατεβάσατε αμέσως, αφού στη συνέχεια επιλέξατε ένα πιο πολιτισμένο - "παπάρα", "συκοφάντη", "ανθρωπάκι" - λεξιλόγιο κατάλληλο μάλιστα να αναγνωσθεί κι απ' όλη την οικογένεια, ιδίως από τα ΠΑΙΔΙΑ (για τα οποία τόσο αγωνιούσατε στην πρώτη σας ανάρτηση), προστάτη της οικογένειας, ιδίως των οικογενειών των ατόμων που εμπλέκονται στο δημόσιο βίο, θα μου επιτρέψετε να σας απαντήσω ως ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του ανθρώπου που με τις τελευταίες σας δημοσιεύσεις λοιδορείτε.

Γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο, το στέλεχος  (είναι άραγε κατηγορία ; ) του ΠΑΣΟΚ, σε καιρούς δύσκολους όταν το  ΠΑΣΟΚ ήταν στην αντιπολίτευση, αγωνιζόμενο για τις ιδέες και την ιδεολογία του (όπως και ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας). Γνώρισα έναν άνθρωπο μάχιμο κι αποφασισμένο να υπερασπιστεί τις ιδέες του με οποιοδήποτε τίμημα. Ένα τίμημα που πλήρωσε πολλές φορές με αποκορύφωμα την "κατηγορία συναδέλφου", όπως εντέχνως αφήνεται να μετεωρείται χωρίς να δίνετε επιπλέον στοιχεία. Γιατί ξέρετε πολύ καλά πως αν λέγατε όλη την αλήθεια θα έπρεπε να αναφέρετε ότι ο "συνδικαλιστής του Ιπποκράτειου" υπήρξε ο ιδρυτής και Πρόεδρος ενός από τους μεγαλύτερους Καταναλωτικούς Συνεταιρισμούς Εργαζομένων (Ιπποκράτειου) με 1000 εγγεγραμμένα μέλη και μια επιτυχημένη και κερδοφόρα πορεία.
Η "κατηγορία συναδέλφου" λοιπόν ήταν καταγγελία συνδικαλιστή της δεξιάς για λαμογιές και κλεψιές του Συνεταιρισμού, στοχοποιώντας το ΔΣ και φυσικά τον Πρόεδρο επώνυμα, η οποία έγινε απευθείας στον Υπουργό Οικονομικών τότε κ. Αλογοσκούφη, για καθαρά κομματικούς λόγους.
Το Υπουργείο, ως όφειλε, παρήγγειλλε έλεγχο από το ΣΔΟΕ και ένα κλιμάκιο ελεγκτών για μεγάλο χρονικό διάστημα ήλεγξε ενδελεχώς τα ΠΑΝΤΑ χωρίς να βρει ΤΙΠΟΤΑ. Όλο όμως το διάστημα του ελέγχου η λάσπη (όπως κάνεις κι εσύ τώρα) έπεφτε σύννεφο με πλήθος ανακοινώσεων στους χώρους του Νοσοκομείου (κι όχι μόνο) για ψευδείς συκοφαντίες για την διαχείριση του Συνεταιρισμού. Ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που οδήγησαν στα δικαστήρια και στα οποία ο υβριστής και λασπολόγος, μετά το πόρισμα των ελεγκτών, αναγκάστηκε να ζητήσει ΣΥΓΝΩΜΗ και η υπόθεση έκλεισε ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ από την πλευρά του ανθρώπου, για τον οποίο αφήνετε αυτά τα επαίσχυντα υπονοούμενα κι αυτούς τους άθλιους υπαινιγμούς (Σημειωτέον ότι στον Συνεταιρισμό διακινούνταν εκατομμύρια δραχμές τότε κι ο έλεγχος έγινε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας).

Αλλά αυτή την κατηγορία δεν την διατυπώνετε τώρα για πρώτη φορά. Το έχετε ξανακάνει στο παρελθόν και είμαι σίγουρη ότι θα το ξανακάνετε και στο μέλλον, γιατί εφαρμόζετε τη μέθοδο της λάσπης στον ανεμιστήρα. Και παλαιότερα πήρατε την απάντηση, αλλά ξαναεπιχειρείτε να δημιουργήσετε κλίμα ΕΙΔΙΚΑ τώρα που ο στόχος σας είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή.
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ. Αλλά να ξέρετε όσες φορές εσείς πιπιλίζετε αυτή την ιστορία, άλλες τόσες θα δίνεται η απάντηση για να αποκαλύπτεται η συκοφαντική σας φύση.
Ο άνθρωπος που γνώρισα "κε" Καριώτη άλλαξε την πορεία του, λίγο μετά που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ (που θα μπορούσε όχι να γλείφει, όπως τον κατηγορείς τώρα, κόκκαλα αλλά να το ξεκοκκαλίζει) διαφωνώντας με πράξεις και πρακτικές της εξουσίας.
Σ' αυτό το σημείο θα ήθελα να διατυπώσω ένα ερώτημα. Κάποιος που προδίδεται από τον χώρο που πίστευε (από τα 20 του χρόνια) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ;;;
Τί θα πρέπει να κάνει; Να πάει σπίτι του και να μην ενδιαφέρεται πλέον για τα κοινά ;;;
Ο ΚΥΡΙΟΣ Ιβάνοβιτς λοιπόν δεν το έκανε. Πίστεψε (όπως πολλοί),  αφού συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των πλατειών (με συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Περαία), στον ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό υποστήριξε την υποψηφιότητα του Σπύρου Κουζινόπουλου στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ήταν μια καθαρή κομματική επιλογή.
Δυστυχώς και τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) αποδείχθηκε ότι πρόδωσαν αρχές και πεποιθήσεις. Η αποχώρησή του έγινε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, μετά την κολοτούμπα του δημοψηφίσματος.
Και τονίζω και στις δύο περιπτώσεις την αποχώρηση ενόσω τα κόμματα αυτά είναι στην κυβέρνηση για να μην γίνει καμιά αυθαίρετη ταύτιση με πολιτικούς γυρολόγους (που διακαώς "κε" Καριώτη το επιθυμείτε) αφού το στοιχείο του ενδεχόμενου κέρδους από την εξουσία εκλείπει.

Ο άνθρωπος που μοιράζομαι την ζωή μου "κύριε" Καριώτη είναι ένας άνθρωπος των κινημάτων - πάντα ήταν -  που αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο στις δράσεις της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, που εσείς "ιδρύσατε" πηγαίνοντας  ΜΟΝΟ στην εναρκτήρια εκδήλωσή της κι αυτός "καπέλωσε" (προσβλητικό για τον κόσμο της Πρωτοβουλίας) ξημεροβραδιαζόμενος για την επιτυχία των σκοπών της.
Αυτός ο άνθρωπος συμπορεύτηκε με την Ζωή Κωνσταντοπούλου αμέσως μόλις και η ίδια αποχώρησε και κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ για προδοσία και συνέπραξε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Θέλετε λοιπόν να κατηγορήσετε για την "αλλαγή", τότε να κατηγορήσετε και το κομμάτι εκείνο πολιτών  που "αλλάζει" και προχωράει μπροστά πιστεύοντας ότι αξίζει μια κοινωνία ΕΛΕΥΘΕΡΗ που γεύεται τους καρπούς της εργασίας της και τα αγαθά του πολιτισμού της, χωρίς να έχει αυταπάτες ότι αυτό αποτελεί αυτονόητο αγαθό, αλλά καθημερινό αίτημα και όνειρο ζωής.

Αυτή την διαδρομή προσπαθείτε να αμαυρώσετε με αναφορές και στα πρόσφατα και παλαιότερα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Κατηγορείτε ΕΣΕΙΣ γι' αλλαγή στάσης απέναντι στον Μαυρομάτη, όταν γνωρίζετε (ή θα έπρεπε να γνωρίζετε λόγω της μεγάλης αυτοδιοικητικής σας εμπειρίας !!) ότι η αυτοδιοικητική πραγματικότητα δεν είναι ΠΟΤΕ η ίδια. Ούτε οι άνθρωποι που εμπλέκονται, ούτε οι πολιτικές που εφαρμόζονται, ούτε κι οι ιδέες (φρέσκες από νέους εκλεγέντες), ούτε κι οι στόχοι που προγραμματίζονται είναι ίδιοι σε κάθε τετραετία.
Απειλείτε πως θα βγάλετε στοιχεία με κριτικές προς τον Μαυρομάτη, παραβιάζοντας ανοιχτές θύρες, αφού ο καθένας μπορεί με μια απλή αναζήτηση στον Ακτιβιστή να βρει θέσεις, απόψεις, κριτικές, πάντα τεκμηριωμένες και με αναφορές για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που λάμβαναν χώρα.

Για την ΔΙΚΗ ΣΑΣ όμως περίοδο "κύριε" Καριώτη μπορεί άραγε να βρει κανείς στοιχεία σχετικά με τη στάση που κρατούσατε πχ με την υπεξαίρεση στη Μηχανιώνα; Μήπως ήσασταν κι εσείς μεταξύ αυτών που βρίζανε τον τωρινό δήμαρχο; Πάντως για την ιστορία αναφέρω (και μπορείτε να το επαληθεύσετε αν ανατρέξετε στα τότε δημοσιεύματα) ότι ο ακτιβιστής δεν το έκανε (κι ας λέτε ότι έβριζε τον Μαυρομάτη) για κανέναν παχυλό μισθό.
Αντιθέτως κάποιοι ΠΟΥΛΗΣΑΝ τους συνοδοιπόρους τους λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση για να ζήσουν την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ τους (όπως ισχυρίστηκαν). Σου θυμίζουν κάτι αυτά τα λόγια ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΑ "κύριε" Καριώτη, που λίγο πριν τις εκλογές κι ενώ στόλιζες από την κορυφή ως τα νύχια τον Μαυρομάτη, από τον συνδυασμό του Στεφανίδη, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή άλλαξες στρατόπεδο και πήγες εκεί που έφτυνες;;;
Και έχεις το θράσος να το παίξεις και τιμητής.
Αλήθεια η αναφορά σου στην  ομηρία τί σημαίνει;
Θα είχε ενδιαφέρον οι ψηφοφόροι που τόσα χρόνια σε ψηφίζουν να μάθουν σε ποια συμφέροντα ΟΜΗΡΟΣ ήταν ο εκλεκτός τους !!!!
Θα είχε ενδιαφέρον ν' ανακαλύψουν πως τα επιχειρήματα του εκλεκτού τους είναι απλώς σοφίσματα που αποκαλύπτουν την απατηλή λογική του.

Κλείνοντας αυτό το μακροσκελές αλλά απαραίτητο (λόγω των κατηγοριών) κείμενο, θα ήθελα να καταθέσω τον θαυμασμό και την εκτίμησή μου για τον άνθρωπο που είναι σύντροφός μου στη ζωή και καθημερινή πηγή έμπνευσής μου. Έχει την ίδια αγωνιστικότητα, την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια μαχητικότητα για τα πράγματα που δίνουν ΑΞΙΑ στη ζωή μας, όπως την πρώτη μέρα που τον γνώρισα.
Και είμαι περήφανη γι'αυτό.


Τζένη Τσοπάνογλου

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.