Με τα κουνούπια να αποτελούν φορείς ιών, μεταξύ των οποίων ο ιός του Δυτικού Νείλου, η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός και εν δυνάμει διαβιβαστές ασθενειών, ενέχοντας κίνδυνο εξάπλωσης αυτών και επηρεάζοντας οικονομικά και ποιοτικά τη ζωή των κατοίκων, η καταπολέμησή τους σε συνδυασμό με την έγκυρη ενημέρωση κρίνονται ιδιαίτερης σημασίας.

Ενημέρωση που αποσκοπεί στην αποτελεσματική προφύλαξη και επιδιώκεται με την παροχή οδηγιών για την αποφυγή δημιουργίας εστιών ανάπτυξης κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους, καθώς και τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας και την αποφυγή τσιμπημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θερμαϊκού, σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μεριμνά για την ενημέρωση των πολιτών μέσω διανομής πληροφοριακού υλικού, που έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να το συμβουλεύονται και να το «κατεβάσουν», ακολουθώντας τους παρακάτω υπερσυνδέσμους:


Συμπληρωματικά ομιλίες πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε σχολεία της περιοχής, κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαθητές των Γυμνασίων 1ο & 2ο Ν. Μηχανιώνας, 1ο Περαίας και των Ν. Επιβατών ενημερώθηκαν για τη συμβολή των πολιτών στη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών, αλλά και για πολύτιμα μέτρα προστασίας. Ομιλίες οι οποίες προγραμματίζεται να συνεχιστούν από Σεπτέμβριο και σε άλλες σχολικές μονάδες.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ο κίνδυνος και η όχληση από τα κουνούπια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, το Τμήμα Περιβάλλοντος & Δημόσιας Υγείας του Δήμου, με σκοπό να συμβάλει επικουρικά στο σύνολο ενεργειών της Π.Κ.Μ., συνέταξε μελέτη (06/2019) με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Αστικής Επίγειας Καταπολέμησης Κοινών & Ανώφελων Κουνουπιών στο Δήμο Θερμαϊκού για το έτος 2019».


Πρόγραμμα το οποίο αφορά σε συμπληρωματικές υπηρεσίες καταπολέμησης κουνουπιών, πέραν των προβλεπόμενων από την Περιφέρεια και οι οποίες επικεντρώνονται εντός και πέριξ των οικισμών που αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα. Σκοπός του η διασφάλιση της δημόσιας υγείας μέσω δράσεων ακμαιοκτονίας, μικρού όγκου (LV), περιμετρικά των οικισμών, σε κρίσιμα σημεία υψηλής συγκέντρωσης ακμαίων και στις εστίες αναπαραγωγής που βρίσκονται σε κατοικημένους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των βόθρων, φρεατίων, χώρων περισυλλογής νερού και όπου αλλού εντοπίζονται εστίες ανάπτυξης προνυμφών.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.