της Όλγας Τσιμιδάκη *

Σήμερα τελειώνει μια προεκλογική περίοδος πρωτόγνωρη για μένα. Όχι γιατί δεν είχα ασχοληθεί ξανά με προεκλογικούς αγώνες αλλά γιατί αυτή τη φορά είχα την τιμή και τη χαρά να κατέβω υποψήφια για τις Ευρωεκλογές, με ένα συνδυασμό που κάθε συνυποψήφιος μου είναι καλύτερος από τον άλλο, με ένα κίνημα που λειτουργεί με απόλυτη δημοκρατία και διαφάνεια και με καπετάνισα μια γυναίκα, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που μόνο σεβασμό αξίζει για την πορεία και το έργο της. 

Η Ζωή που 3 χρόνια που γνωριζόμαστε δεν κοίταξε ποτέ σε ποιο πολιτικό χώρο βρισκόμουν ή αν διαφωνούσα μαζί της σε κάποια θέματα, αλλά μόνο το σκοπό για τον οποίο αγωνιζόμουν και ανταποκρινόταν σε κάθε κάλεσμα για βοήθεια υπερ του δημόσιου νερού, υπέρ των εργασιακών δικαιωμάτων, υπέρ της απόδοσης δικαιοσύνης, ακόμα κι όταν άλλοι έκαναν πίσω. Που ποτέ δεν προσπάθησε να μου αλλάξει μυαλό αλλά μόνο να μου ανοίξει δρόμους σκέψης και προβληματισμού. 

 Με τις πράξεις τις με κέρδισε η Ζωή γιατί έννοιες όπως η εντιμότητα και το ήθος για τη Ζωή και στη ζωή κανένα νόημα δεν έχουν αν δεν μετενσαρκώνονται σε πράξεις. Για τις πράξεις μας, επέλεξε καθέναν από εμάς για να συνθέσει το πρώτο αυτό ψηφοδέλτιο για την παρθενική εκλογική αναμέτρηση της Πλεύσης Ελευθερίας. Και τις τελευταίες μέρες δε μπορώ να μην θυμάμαι την τελευταία φράση της, στην πρώτη μας συνάντηση το 2016 : "έναν έναν θα σας βρω για να σας εξηγήσω τί έγινε και πως μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα για το καλό της χώρας." Όντως ότι λέει το κάνει. Έναν έναν μας βρίσκει, βγαίνοντας η ίδια έξω αλλά και κρατώντας τις πόρτες της Πλεύσης ορθάνοιχτες.

Κι αν όλες αυτές τις μέρες δε ζήτησα προσωπικό σταυρό είναι γιατί ειλικρινώς όλοι οι συνηποψήφιοι μου έχουν καταγράψει αγώνες πιο δυναμικά από εμένα και είναι αξιολογότατοι ο καθένας στον τομέα του. Επίσης είμαστε τόσο σύμφωνοι και σταθεροί στα Δ μας, που όποιοι κι αν εκλεγούν, σίγουρα θα εκφράσουν όλους και θα αγωνιστούν για τους ανθρώπους, όπως έχουν ήδη αποδείξει.

Και όλοι μας όσοι δεν εκλεγούμε θα συνεχίσουμε τη δουλειά και τον αγώνα και την επόμενη μέρα, ακόμα πιο δυναμικά μιας και μας ενώνει πια η γνώση οτι δεν είμαστε μόνοι στον αγώνα αυτό και κυρίως η αγάπη που βιώσαμε δουλεύοντας δίπλα δίπλα, μακριά από τα όσα γίνονται σε άλλα κόμματα που επικρατούν λυκοφιλίες και ίντριγκες.

Σε προσωπικό επίπεδο έχω ήδη κερδίσει γνωρίζοντας από κοντά σπουδαίους ανθρώπους και εμπειρίες συγκλονιστικές. Ευχαριστώ τη Ζωή για την τιμή που μου έκανε και για τη διαχρονική βοήθεια της, όλους τους συνυποψήφιους μου αλλά και την ομάδα της Πλεύσης για την υπέροχη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια τους. Επίσης ένα θερμό ευχαριστώ στους φίλους και συγγενείς που στήριξαν και αυτήν την επιλογή μου όσο κι αν τους ξένισε αρχικά κι ένα "καλώς βρεθήκαμε" με τους τόσους καινούριους φίλους που έκανα στο δρόμο αυτές τις μέρες και που δε θα γνώριζα αν δεν ήμουν στο καράβι της Πλεύσης.

Σε πολιτικό επίπεδο σας παροτρύνω να ψηφίσετε, να συμμετέχετε συνειδητά στις εκλογές, στηρίζοντας το συνδυασμό Πλεύση Ελευθερίας - Ζωή Κωνσταντοπούλου για να ακουστεί η δικιά σας φωνή στην Ευρώπη, για να εκλεγούν άνθρωποι που θα διεκδικήσουν τα δίκια σας και δε θα πάνε για να βολευτούν και απλά να διαχειριστούν την κατάφορη αδικία που υποστήκαμε τόσα χρόνια αλλά να συγκρουστούν και να την ανατρέψουν.

Σωστή ψήφο για τους πολίτες όχι για τους επαγγελματίες πολιτικούς που μας έφεραν ως εδώ.

#plefsieleftherias #koitame_mprosta #Ευρωεκλογες


* Η Όλγα Τσιμιδάκη είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, και είμαι περήφανος που είμαι συνυποψήφιος με αυτούς τους συναγωνιστές.
Είναι εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ, τ. Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, εκπαιδεύτρια ΟΑΕΔ, ενεργή στη στήριξη παιδιών σε ανάγκη.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.