του Αλέξανδου Raskolnick

Δεν θα κάτσω εδώ, τώρα, να ξοδεύω το χρόνο μου για να διακρίνω τους αριστερούς από τους δεξιούς, σε καλούς και κακούς. Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα, βρίσκεται υπό κατοχή. Όταν κάπου υφίσταται κατοχή, αν δεν επιβάλλεται, τουλάχιστον δικαιολογείται η αντίσταση. Ένα πράγμα δε δικαιολογείται μεταξύ αυτών που θέλουν να αντισταθούν. Δε δικαιολογείται ο διχασμός, απέναντι σε κοινό εχθρό. Το ίδιο πίστευα και τον Ιανουάριο του 2015. Είναι άλλο ζήτημα αν εξαπατήθηκα. Αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι ότι δεξιοί κι αριστεροί, μαζί εξαπατηθήκαμε. Δεν έφταιγε η πολιτική μας τοποθέτηση, τότε. Η αφέλειά μας έφταιγε. Μόνοι μας κρεμαστήκαμε πάνω στους ολίγιστους. Από μόνοι μας πιστέψαμε ότι αυτή τη φορά το περίστροφο που ήταν τοποθετημένο πάνω στο τραπέζι, δεν ήταν φορτωμένο με τα άσφαιρα του Γιωργάκη. Με προβιά λιονταριού, ο Χατζηαβάτης εξαπάτησε για άλλη μια φορά τον Καραγκιόζη, που στο πολιτικό θέατρο σκιών, πάντα πιάνεται κορόιδο.

Όσοι, τώρα, έχουν μείνει στη διακοσμητική ελληνική κυβέρνηση παριστάνοντας ότι κυβερνούν, συνεχίζουν ανενδοίαστα να μας κοροϊδεύουν. Η Αιδώς, μετανάστρια έχει φύγει κι αυτή, κι έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω της.

Ξεκίνησε το προεκλογικό καρναβάλι, λοιπόν. «Καταλληλότερος», λένε οι δημο(σ)κόποι, είναι ο Κούλης. «Δεν κάνει το παιδί γι’ αυτή τη δουλειά», που θα έλεγε κι ο γεννήτορας του, ο ασυγχώρητος Μητσοτάκουλας. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να του στήσουν χάλκινη προτομή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκεί στην Κουμουνδούρου. Κι όχι μόνο αυτό! Τις νύχτες να το φυλάει, αυτό το μνημείο του πολιτικού αβδηριτισμού, η νεολαία του κόμματος για να μην τύχει και κλέψουνε οι γυρολόγοι τον μπρούντζο.

Δεν έχει σημασία ότι άλλος στη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δημοσκοπικά θα βρισκόταν έτη φωτός μπροστά από έναν τέτοιο συρφετό ανόητων, όπως αυτοί που σήμερα κυβερνούν. Το λυπηρό εδώ, δεν είναι ότι το άλογο είναι κουτσό. Το λυπηρό είναι που κάποιοι άνθρωποι συνεχίζουν να ψηφίζουν τους βένετους, το ένα από τα δυο κόμματα, δηλαδή, που μας έφεραν εδώ που έχουμε καταντήσει. Τουλάχιστον οι πράσινοι τιμωρήθηκαν. Το ευτύχημα για πολλούς από αυτούς, βέβαια, είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωταθλητής στην ανακύκλωση πολιτικών ρακών. ΠΑΡΙΖΑ που λέγαμε προ αμνημονεύτων χρόνων. Αλλά μικρή σημασία έχουν αυτές οι θλιβερές λεπτομέρειες. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι το έργο που παίζεται είναι το ίδιο και το αυτό. Οι μόνοι που αλλάζουν είναι οι κομπάρσοι στο παλκοσένικο, ανά τετραετία.

Τέλος πάντων, είναι ο καταθλιπτικότερος όλων των εποχών, ο σημερινός συνδυασμός πολιτικών ηγετών (sic) που πρωταγωνιστούν στο πολιτικό μας στερέωμα. Τα φώτα στο βάθος του τούνελ της σκηνής, είναι όλα καμένα. Η καθεμιά κι ο καθένας τους, λέει ό,τι κατεβαίνει στα θολωμένα τους κεφάλια. Μόνο για να διασκεδάζει το πολιτικό ακροατήριο και για να κάνει πάρτι ο αργόσχολος κόσμος των κοινωνικών δικτύων.

Το λογικότερο, θα έλεγε ένας σκεπτόμενος άνθρωπος, θα ήταν να απέχει κανείς από τις επόμενες εκλογές, αφού όλοι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής και οι παραφυάδες τους, έχουν συνομολογήσει από το καλοκαίρι του 2015 την άνευ όρων παράδοση της χώρας. Στο κάτω-κάτω της γραφής μια συντριπτική αποχή, θα ήταν ηχηρό μήνυμα ότι αυτός ο πολύχρωμος πολιτικός θίασος, δεν εκπροσωπεί παρά μόνο τα οικόσιτά του κατοικίδια κομματόσκυλα.

Ωστόσο, ανάμεσά μας βρίσκονται κι άνθρωποι που το θεωρούν ιερή υποχρέωση να στηθούν στις ουρές των εκλογικών κέντρων. Δικαίωμα σεβαστό.

Αλλά ας σκεφτεί κανείς, για μια στιγμή, αν θα είχε αξία, εφόσον ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, να προτιμήσει τα μικρότερα κόμματα. Οι μακεδονομάχοι ας πάτε με τους γραφικούς που θέλουν να πάρουν τα Σκόπια πριν από την Πόλη και που ήδη φωτογραφίζονται ζωσμένοι τα φυσεκλίκια τους. Ή αν είναι φιλειρηνιστές, ας πάνε με τους άλλους, που θα προσβάλουν τη Συνθήκη των Πρεσπών στα διεθνή δικαστήρια. Τα παλληκάρια από τη συμμορία της δραχμής ας πάνε όπου θέλουν, ελεύθεροι άνθρωποι είναι. Δεν έχει σημασία. Ας ψηφιστεί οποιοσδήποτε ανόητος, ατάλαντος, ψεύτης, κλέφτης, απατεώνας. Οποιονδήποτε! Αρκεί να βρίσκεται κάτω από το εκλογικό μέτρο, με την ελπίδα ότι θα το υπερβεί. Μόνο έτσι το επόμενο βουλευτικό τσίρκο θα έχει γούστο. Κάποιοι, που δεν θα πουληθούν, θα διαπρέψουν ως ρήτορες και θα τους ακούμε από το κανάλι της Βουλής. Οι υπόλοιποι που είναι προς πώληση, μπορεί να μην πουληθούν δυσκολότερα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα, θα πουληθούν ακριβότερα. Ας κοστίσει παραπάνω η χαλιναγώγηση της Ελλάδας, στους πάτρωνες που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν. Ας μη μας νοιάζουν αυτοί, γιατί ανάγκη δεν έχουν. Το σημαντικό είναι να υποχρεωθούν οι δύο μονομάχοι να συνεργαστούν για να κυβερνήσουν. Μπορεί τίποτα να μην αλλάξει, αλλά τουλάχιστον θα πέσει γρηγορότερα το τελευταίο φύλλο συκής. Στο κάτω-κάτω της γραφής, το «Τσιπροκούληδες» είναι περισσότερο εύηχο από το «Σαμαροβενιζέλοι».

Υ.Γ. Πάντως, αν η θεά των εκλογών είχε χιούμορ, τότε πρώτο στις επόμενες εκλογές, θα αναδεικνυόταν αυτοδύναμα, το κόμμα των ιεχωβάδων του ΚΚΕ, ώστε να να διαλυθεί κι η τελευταία ψευδαίσθηση, ορισμένων.
8/4/19


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.