Μετά από μια πτώχευση - διότι η Ελλάδα έχει όντως πτωχεύσει, όπως πολύ σωστά τονίζει και το ΜέΡΑ25- το πρώτο πράγμα που επιβάλλεται, είναι ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, για να μάθουμε τους λόγους της πτώχευσης, για να γίνουμε σοφότεροι, αλλά και για να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Κάτι που, ειρήσθω εν παρόδω, απαιτεί ρητά και ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός (ΕΕ) Νο 472/2013 που στο άρθρο 7 παράγραφος 9 σημειώνει επί λέξη: "Τα κράτη μέλη που υπόκεινται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημόσιων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία."https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ%3AL%3A2013%3A140%3A0001%3A0010%3AEL%3APDF&fbclid=IwAR1n4ZQ7OuxaJXo7v-mNBCOGNfYLXJ1uKCjgdujw6arsPnDGZXY9K7U7NlY

Εν τω μεταξύ, ο κ. Βαρουφάκης, ο διασημότερος αρνητής του πάλαι ποτέ πάνδημου αιτήματος για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, συνεχίζει να δίνει παραστάσεις.


OKTANA
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.