Δυνατότητα χρηματοδότησης που υπόσχεται την υλοποίηση ενός έργου επιτακτικής ανάγκης για την περιοχή, παρέχει το Υπ. Εσωτερικών, μέσω νέας πρόσκλησης του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ». Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα και παρεμβάσεις σχετικά με καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, χρηματοδοτώντας με 300.000,00 € κάθε δικαιούχο ή σε περιπτώσεις Συνδέσμων Δήμων, με ποσό αντίστοιχα πολλαπλασιαζόμενο.

Ποσό που ανοίγει το δρόμο στη δημιουργία χώρου προς εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών του Δήμου Θερμαϊκού, αλλά και των Δήμων Θέρμης και Καλαμαριάς, που συνιστούν μέλη του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, ενός διαδημοτικού συνδέσμου προστασίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ιδρύθηκε το 2005, θέτοντας εξαρχής ως στόχο τη δημιουργία καταφυγίου για την εξυπηρέτηση των μελών του, αλλά και των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στόχος που επιδιώχθηκε συστηματικά με ενέργειες, όπως αγορά οικοπέδου, εκπόνηση μελετών, λήψη αδειοδοτήσεων, αλλά και με την αναζήτηση χρηματοδότησης, που αποτελεί και τη μοναδική εκκρεμότητα, η οποία επιχειρήθηκε να διευθετηθεί μέσω επικοινωνίας με τα ΜΜΕ, πιέσεων και επαφών με Υπουργεία, την Π.Κ.Μ, Ιδρύματα και ιδιωτικούς φορείς, ακόμα και με το Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Ένα ζήτημα που έρχεται να επιλύσει η πρόσκληση του Υπ. Εσωτερικών. Έτσι, δεδομένης της ωριμότητας του έργου, η υποβολή αιτήματος και η προσδοκώμενη χρηματοδοτική έγκριση μέλλει να δώσει επιτέλους «σάρκα και οστά» σε ένα έργο που υπόσχεται να αποσυμφορήσει μια κατάσταση που έχει λάβει δραματικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

Στο καταφύγιο, μεταξύ άλλων, πρόκειται να λειτουργούν χώροι παραμονής, εκπαίδευσης και κλινικές, ενώ προβλέπεται να επιτύχει την ομαλή ροή του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα της Αν. Θεσσαλονίκης, αλλά και ευρύτερα, βελτιώνοντας συγχρόνως τον ετήσιο προγραμματισμό των συμμετεχόντων Δήμων σχετικά με τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων και εξασφαλίζοντας καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών για την ευζωία τους, τα προγράμματα στειρώσεων, εμβολιασμών και κτηνιατρικών πράξεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.