Μέ λαμπρότητα ἑορτάσθη ἡ μνήμη τῶν Αγίων Ἀποστόλων στό Αγγελοχώρι. Τήν παραμονή ἐτελέσθη ὁ Αρχιεράτικος Ἑσπερινός, ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κκ Ιουστίνου μέ τήν συμμετοχή πολλῶν Ἱερέων καί πλήθους Λαοῦ. 

Ὁ Σεβασμιώτατος στό κήρυγμά του ἀνεφέρθη στά διαχρονικά μηνύματα τῆς Παυλείου διδασκαλίας. Καθώς και στην ανάγκη Δημιουργίας "Βήματος" του Αποστόλου Παυλου και των συνεργατών του καθώς στον τόπο αυτό ήταν ο αρχαίος λιμένας-είσοδος της πόλεως δια της Θαλάσσης απο όπου και διεπέρασαν ο Απ. Παύλος μετά των μαθητών του κατά την πορεία της διδασκαλίας του Ευαγγελίου αρκετές φορές.

Επίσης ανακοινώθηκε στον ευσεβή λαό η Θεμελίωση Ιερού Ναυδρίου επ' ονόματι του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Τρύφωνος,προστάτου των Αμπελουργών-Αγροτών που ώς γνωστόν είναι και η κυρία ενασχόληση των κατοίκων του τόπου. Τέλος, ὁ Σεβασμιώτατος ἐπήνεσε και συνεχάρη , τον εφημέριο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Παπαδόπουλο, τό λοιπό προσωπικό τοῦ Ναοῦ , τους εθελοντάς, καί εύχήθηκε σέ ὅλους τούς ἐνορίτες ἔτη πολλά καί εὐλογημένα. Ἀνήμερα ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία στό πανηγυρίζον παρεκκλήσιον ἐν πληθούσῃ Ἐκκλησίᾳ.



Ο Εφημέριος-Πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Αγγελοχωρίου ευχαριστούν τον Ο.Φ.Κ.Α.Θ για την πλαισίωση της πανηγύρεως καθώς και τον Α.Μ.Σ Κεραυνό Αγγελοχωρίου για την προσφόρα μέρος των εσόδων του υπέρ της αγιογραφίας του ιερού ναού!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.