Με αεροβόλο όπλο πυροβόλησε ένα γατάκι ο διευθυντής Λυκείου της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που κατέθεσε ενώπιον δικαστηρίου, ο εκπαιδευτικός βγήκε από το σπίτι του, σημάδεψε τον γάτο που εκείνη την ώρα ζευγάρωνε και τον πυροβόλησε. Το άτυχο ζώο δέχθηκε τη σφαίρα στην σπονδυλική στήλη, όπως δείχνουν και οι ακτινογραφίες που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο και έμεινε παράλυτο.

Ο Λυκειάρχης καταδικάστηκε από το Δικαστήριο της Λαμίας σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ. Ο φάκελος μάλιστα θα διαβιβαστεί και στην υπηρεσία του προκειμένου να του επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις.

Ο φιλοζωικός σύλλογος έχει απευθυνθεί σε ιατρείο στην Λάρισα προκειμένου οι κτηνίατροι να αποφανθούν για την κατάσταση του γατούλη αλλά και το πως θα μπορούσε να αφαιρεθεί η σφαίρα που έχει σφηνωθεί στην ραχοκοκαλιά του. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει χρόνος, χρήματα και εθελοντές, αφού η αποκατάσταση του δεν δείχνει εύκολη υπόθεση.

«Τέτοιες συμπεριφορές προσβάλλουν την περιοχή μας, ειδικά όταν προέρχονται από ανθρώπους της εκπαίδευσης» τονίζει ο φιλοζωικός σύλλογος Λαμίας.

Από την πλευρά του ο εκπαιδευτικός αρνήθηκε την πράξη του δηλώνοντας φιλόζωος αφού και ο ίδιος όπως ανέφερε έχει κυνηγόσκυλα τα οποία φροντίζει με επιμέλεια.

πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.