Μόνο αποτροπιασμό μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις του νέου Δημάρχου Θερμαϊκού κ. Τσαμασλή περί τείχους που πρέπει να υψωθεί για τους Ρομά , στα τσαΐρια, στη Περαία. Είναι μια βαθιά ρατσιστική δήλωση που δεν λύνει προβλήματα , αλλά τα πολλαπλασιάζει . Βέβαια οι δηλώσεις δεν ήρθαν σαν κεραυνός εν αιθρία , αφού και προεκλογικά οι πρόθυμοι σύμμαχοι κ. Παράσχου κ κ . Καπλάνης εξέφραζαν ίδιες απόψεις, όπως και διάφοροι Χρυσαυγίτες που «κρύφτηκαν» στα ψηφοδέλτια της παράταξης του κ. Τσαμασλή, «Θερμαγικός» .

Το συγκεκριμένο σημείο, όπως και όλο το παραλιακό μέτωπο, αποτελεί φιλέτο και διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα κρύβονται πίσω από σχεδιασμούς και δηλώσεις.

Το πρόβλημα της παραβατικότητας και του τοξικού περιβάλλοντος από καύση υλικών είναι υπαρκτό, όπως υπαρκτό είναι και το πρόβλημα διαμονής συνανθρώπων μας σε άθλιες συνθήκες υγιεινής , δηλαδή σε έναν βάλτο. Χρειάζεται να παρθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα :
- Μετεγκατάσταση των Ρομά , σε άλλη περιοχή, ώστε να ζουν ανθρώπινες συνθήκες .
- Όχι στην γκετοποίηση και την περιθωριοποίηση , που εντείνει την παραβατική συμπεριφορά . Ένταξη του νέου πληθυσμού στην Εκπαιδευτική δραστηριότητα.
- Να ζωντανέψει η περιοχή του ΚΑΠΠΑ , ενός αθλητικού χώρου που ρημάζει και θα μπορούσε να αποτελεί χώρο έκφρασης – ψυχαγωγίας και αθλητισμού χιλιάδων κάτοικων της περιοχής . Μέτρα φύλαξης του χώρου .

Υ.Γ Εντύπωση μας προκάλεσαν οι δηλώσεις υποψήφιων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που «έτρεξαν να τουιτάρουν», και μίλησαν για επικίνδυνες δηλώσεις . Βέβαια , θα θέλαμε να τους θυμίσουμε , τις δηλώσεις του πρόεδρου του Κόμματος τους , και πρωθυπουργού , που αναφώνησε τον Κ. Τράμπ ….. διαβολικά καλό. Τον Κ. Τράμπ που έχει εξειδικευτεί στην δημιουργία τειχών. Και μιλάμε πάντα για το ίδιο κόμμα που υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ, έχει εγκλωβίσει χιλιάδες μετανάστες στις «Μόριες».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.