του Πέτρου Φωτίου


Και πάλι θα ψηφίσουμε! Όχι για να έρθει ο ικανότερος που θα πάει τον τόπο μπροστά. Αλλά για να φύγει ο άχρηστος. Με αυτή την παράλογη λογική ψηφίζουμε κάθε τέσσερα χρόνια, τις τελευταίες δεκαετίες. Έτσι, για να φύγει ο Καραμανλής φέραμε τον Παπανδρέου, για να φύγει ο Παπανδρέου, φέραμε τον Σαμαρά, για να φύγει ο Σαμαράς φέραμε τον Τσίπρα και τώρα για να φύγει ο Τσίπρας από ότι φαίνεται θα ψηφίσουμε για πρωθυπουργό, τον Μητσοτάκη.

Μπορεί φαινομενικά να τους αλλάζουμε, αλλά στην πραγματικότητα συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν. Κανένας από τους αρχηγούς ή από τους ανίκανους υπουργούς, δεν έχει φύγει, δεν έχει απομακρυνθεί. Το σίγουρο είναι, ότι όποιον δεν ψηφίσουμε, με σκοπό να τον τιμωρήσουμε και δεν εκλεγεί βουλευτής....αυτός τη θέση του στην κυβέρνηση ή στο κόμμα θα συνεχίσει να την έχει εξασφαλισμένη.

Χρόνια λοιπόν, οι ίδιοι και οι ίδιοι. Είμαστε ίσως και η μόνη χώρα που αντί να έχει μία Βουλή στελεχωμένη με ικανούς εκπροσώπους, έχουμε μία Βουλή, ανίκανων γερόντων. Είμαι και εγώ στο ίδιο δίλημμα όπως πολλοί από μας, εαν θα πρέπει να πάω να ψηφίσω και τι να ψηφίσω. Όχι για να φτιάξω το δικό μου μέλλον, αλλά για να διορθώσω μια αδικία. Θα ήθελα για μία μοναδική φορά να ακούσω τους πιο νέους και όχι εγώ να καθοδηγώ το μέλλον τους με τις επιλογές μου. Να πάψω μέσα σπό την επιλογή μου να τιμώ τους προγόνους και το δήθεν ένδοξο παρελθόν μας και να τιμήσω τη γνώμη των απογόνων μας.

Θα ήθελα έτσι να βάλω και εγώ, τώρα στο τέλος, ένα λιθαράκι και να ψηφίσω κάτι που να έχει Ελπίδα και μέλλον για τους νεότερους, κάτι που θα τους κάνει να παραμείνουν σε αυτό τον τόπο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.