Μια διαφορετική τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου παρακολουθήσαμε σήμερα το απόγευμα. Διαφορετική γιατί ήταν μια ανοιχτή εκδήλωση που έγινε στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου, λίγα μέτρα από το Δημαρχείο της Περαίας.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των διοργανωτών ότι ο κλειστός χώρος της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στους Ν. Επιβάτες ή ακόμη και οι περιορισμένης χωρητικότητας αίθουσες στην Περαία που παλαιότερα είχαν επιλεγεί, δεν θα ήταν αρκετές.

Ίσως να βοήθησε το όμορφο απόγευμα, ίσως να είχε ανάγκη ο κόσμος από μια  βεγγέρα και έτσι το πολιτικό τοπικό γεγονός που σημάδεψε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου ήταν η σημερινή ορκωμοσία.

Η σημερινή βραδιά διέθετε πολιτικές παρουσίες, θρησκευτικές αλλά και αστυνομικές αρχές, τουαλέτες αλλά και κέτερινγκ με τα απαραίτητα καλούδια.




Είχε ομιλίες από τον νέο δήμαρχο Γιώργο Τσαμασλή αλλά και από τον αποχωρούντα Γιάννη Μαυρομάτη αλλά και σύντομους χαιρετισμούς από τους επικεφαλής των συνδυασμών που θα συμμετέχουν στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Κλίμα συναίνεσης και συνδιαλλαγής διαπιστώσαμε σε συνδυασμό με χαμηλούς τόνους και ευχές εκατέρωθεν. Δεν ξέρουμε για πόσο θα παραμείνει αλλά είναι επωφελές για τον τόπο.


Σημειώσαμε την μεγάλη διάθεση για δουλειά, όπως δήλωσε, από το νέο δήμαρχο που έχει θέσει σαν στόχο του να αναβαθμιστεί τόσο ο Δήμος Θερμαϊκού, που να μένουν ευχαριστημένοι όσοι τον επισκέπτονται. Φυσικά εξυπακούεται πως θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και οι κάτοικοι και δημότες του.


Παρατηρήσαμε τις ευχές του αποχωρούντος δημάρχου για επιτυχία στο έργο του νεοεκλεγέντος.

Κρατήσαμε την συμπόρευση του συνδυασμού Σίμου Καψάλα με τον Θερμαγικό του Γιώργου Τσαμασλή. "Μαζί θα πετύχουμε" τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Πόλης που μάλλον θα πάψει να υφίσταται μετά την προσχώρησή της στο συνδυασμό του Δημάρχου και την ανάληψη αντιδημαρχίας Διακυβέρνησης και μηχανοργάνωσης από τον Σίμο Καψάλα, όπως διέρρευσε.

Διακρίναμε μια έντονη επιθυμία 
από τον Νίκο Παράσχου, για επιτυχία του έργου του νέου δημάρχου, που μάλλον προκάλεσε απορία σε συνεργάτες του. Αυτό σε συνδυασμό με πρόσφατη ανάρτηση σε ιστοσελίδα, που σύμφωνα με διαβεβαίωση του δημάρχου πως έχει στο πλευρό του και τον Παράσχου εκτός από τον Καψάλα, μάλλον δημιουργεί ανησυχίες σε συνεργάτες της παράταξης. Ίσως τους στενοχωρεί   μια ενδεχόμενη συμφωνία με τον Τσαμασλή (εν αγνοία τους), παρά την δήλωση περί του αντιθέτου όπως αναρτήθηκε στο fb.

Από κει και πέρα οι λοιπές τοποθετήσεις θεωρούμε πως ήταν οι αναμενόμενες. Και φυσικά, για να το ξεκαθαρίσουμε, το κλίμα σύμπνοιας ή και συνεργασίας δεν μας βρίσκει αντίθετους, αν φυσικά είναι σε γνώση των ψηφοφόρων που ψήφισαν και εξέλεξαν τους συνεργαζόμενους.

Κατά τα λοιπά σφίχτηκαν χέρια, έγιναν αγκαλιές, ανέμισαν χαμόγελα, εκτοξεύτηκαν χαιρεκακίες (στα μουλωχτά) υπήρξαν και κάποιες παρουσίες που δημιούργησαν απορίες όπως  παλιού Πασοκικού στελέχους και νομαρχιακού συμβούλου (συνυπήρξε με τον Τσαμασλή στη Νομαρχία;) που μάθαμε πως δέχτηκε πρόταση από το νέο δήμαρχο για ανάληψη της Γραμματείας του Δήμου αλλά την απέρριψε επειδή ως λέγεται στοχεύει σε υψηλότερη θέση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ...

Να σημειώσουμε  τις παρουσίες των βουλευτών Αναστασιάδη και Μάρδα αλλά και του πρώην δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή.


Να ευχηθούμε καλή και παραγωγική θητεία στο νεοεκλεγέν δημοτικό συμβούλιο και στο νέο Δήμαρχο, για τον τόπο και τους δημότες.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από τη σημερινή ορκωμοσία:






























































































Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Κουίζ Νρ. 1 για σαίνια και μόνον.
    Η ερώτησή μας: "Τι θέλει να πει με τα ανοιχτά χέρια ο gnborn2shoot (6η φωτο από επάνω);

    1. Εδώ που ήρθαμε Χρήστο θα χορέψουμε θέλοντας και μη (πχ. καθιστό ζεϊμπέκικο όπως στην φωτο).
    2. Φύγε από ΄κείνη την έξοδο και σ΄ακολουθώ, γιατί πέσαμε σε αχταρμά και δεν πρόκειται να βρούμε άκρη...
    3. Χρήστο, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά, όλα τα πλάνα που πήρα μόνο κεφάλια και σβέρκους δείχνουν...

    Το ευρόν την σωστή απάντηση σαΐνι, κερδίζει στην επόμενη ορκωμοσία (σε 4 χρόνια δηλαδή...) θέση δίπλα σε έναν μπαταχτσή που εμφανίζεται σε κάποια φωτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πήξαμε στα "θα είμαστε μαζί σας", "θα συμπαρασταθούμε στις προσπάθειες της νέας διοίκησης", "θα συμμετέχουμε μαζί σας" κλπ.κλπ.
    Σιγά κύριοι της αντιπολίτευσης, σιγά τα καλσόν σας. Ετσι που πάτε δεν θα σας μείνει ούτε ένα. Θα τα σκίσετε όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.