Όλοι και όλες στις διαδηλώσεις για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Να μην αφήσουμε ΝΔ, ΕΕ και δικαστήρια να στρώσουν το δρόμο στους φασίστες

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια, Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη

Στη φυλακή οι νεοναζί, καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, όχι στα ρατσιστικά μέτρα ΝΔ

Αθήνα, Κερατσίνι, Οδός Παύλου Φύσσα, 5.30μμ

Θεσσαλονίκη, Καμάρα 6μμ,

Γιάννενα, Περιφέρεια 6μμ,

Χανιά, Πλατεία Αγοράς 7μμ,

Ηράκλειο, Λιοντάρια 7μμ,

Πάτρα, Πλ.Γεωργίου 6μμ,

Βόλος, Πλατεία Ελευθερίας 7μμ,

Ξάνθη, Κεντρική Πλατεία 6μμ

Διαδηλώνουμε στα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με τη Χρυσή Αυγή απομονωμένη και υπό κατάρρευση,έξω από τη Βουλή και με κλειστά τα κεντρικά γραφεία. Η δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος ήταν αυτη που επέβαλε την ήττα των ναζί της Χρυσής Αυγής και όχι ο “αντιφασισμός” της ΝΔ.

Άλλωστε, η κυβέρνηση της ΝΔ έτρεξε να αγκαλιάσει τους φασίστες, δίνοντας τους κάλυψη για χύνουν ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο, όπως έκανε στη Θεσσαλονίκη την μέρα της ΔΕΘ και στο Δήμο της Αθήνας, όπου ο Μπακογιάννης έβαλε τους χρυσαυγίτες στις επιτροπές. Η ΝΔ τρέχει να υπερκεράσει τις κραυγές του Βελόπουλου με την ρατσιστική πολιτική της, με τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ που γεμίζουν την χώρα με Μόριες και Αμυγδαλέζες ενω ξεκινάνε το κυνηγητό μεταναστών και προσφύγων όπως το 2012 με τον “Ξένιο Δία” του Δένδια.

Ο διορισμός του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του επιτρόπου της ΕΕ, ως προστάτη του “ευρωπαϊκού τρόπου ζωής”(!) μας προκαλεί οργή. Θα μπει επικεφαλής σε ένα πανευρωπαϊκό πογκρόμ κατά των μεταναστών και των προσφύγων. Η ιδεολογία της ανωτερότητας του δυτικού χριστιανικού πολιτισμού απέναντι στην βάρβαρη Ασία και Αφρική είναι κληρονομιά της πιο μαύρης περιόδου της αποικιοκρατίας. Ο ναζί Αντερς Μπρέϊβικ που μακέλεψε 70 νέους στη Νορβηγία και ο ρατσιστής φονιάς στην Ν.Ζηλανδία, μοιράζονταν αυτές τις αηδιαστικές ρατσιστικές ισλαμοφοβικές ιδεολογίες μίσους και η ΕΕ την αναγορεύει σε πολιτισμό! Αυτές είναι οι πολιτικές που με το κλείσιμο των συνόρων και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης έστρωσαν το δρόμο στην ακροδεξιά στην Ευρώπη. Τώρα ο Σχοινάς αναλαμβάνει να σπρώξει επίσημα την πολιτική Σαλβίνι και Ορμπαν στην ΕΕ, στηρίζοντας την επιθετική ρατσιστική πολιτική Μητσοτάκη.

Είναι ανατριχιαστικό ότι έξι χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με την Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της κυβέρνησης, θεσμοί του κράτους όπως η Αστυνομία, η Δικαιοσύνη, το Υπουργείο Εσωτερικών δείχνουν διατεθειμένοι ανοικτά να απλώσουν πέπλο ασυλίας στη δολοφονική δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και των νέων παραφυάδων τους.

Οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις στα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Πύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, τη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Βόλο, την Ξάνθη, τα Γιάννενα, την Πάτρα μπορούν να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα οργής για τις προκλήσεις της ΝΔ, τις αγκαλιές με τους φασίστες και την επίθεση κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Το αντιφασιστικό κίνημα,το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, όλες και όλοι ενωμένοι να πλημμυρίσουμε τους δρόμους στις 18 Σεπτέμβρη.

Και θα συνεχίσουμε με την Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 12 Οκτώβρη στη Νομική Αθήνας για να οργανώσουμε την κλιμάκωση των αγώνων. Να είστε όλοι και όλες εκεί!

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

* η φωτο είναι αρχείου από αντιφασιστική πορεία στην Περαία

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.