Μόλις σταματήσαμε τον παράνομο πλειστηριασμό πρώτης και μόνης κατοικίας της οικογένειας Λημναίου, στο Μαραθώνα, όπου ζει η οικογένεια χωρίς ρεύμα, με πενιχρά εισοδήματα.

Το σπίτι τους είχε καεί πριν από 1.5 χρόνο κι από τα εγκαύματα έχασε τη ζωή του ο πατέρας. Η Ιωάννα, μάνα ενός εννιάχρονου κοριτσιού, ο σύζυγός της, ο αδελφός της, η χήρα μητέρα τους, σήμερα κινδύνεψαν να χάσουν τη στέγη τους με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, παρά τις διαβεβαιώσεις που τους είχαν δώσει κάποιοι επιτήδειοι πρώην κυβερνητικοί.

Χρειάστηκε να κάνουμε χθες εξώδικο στον Συμβολαιογράφο και στην Alpha Bank και να πάμε σήμερα εκεί, μαζί με πολλούς πολίτες, για να αναγκαστεί τελικά η Τράπεζα να δώσει στον συμβολαιογράφο (που δεν ήταν καν στο γραφείο του) εντολή ματαίωσης του πλειστηριασμού, ενώ αστυνομικές δυνάμεις αρχικά εμπόδιζαν την είσοδό μας στο κτίριο.

Αν δεν δινόταν αυτή η εντολή ματαίωσης, υπό το φόβο των νομικών συνεπειών και της δημοσιότητας, το σπίτι θα πλειστηριαζόταν σε ένα κλειδωμένο γραφείο, υπό αστυνομική φύλαξη...

Στη θέση αυτής της οικογένειας βρίσκονται χιλιάδες ακόμη οικογένειες και άνθρωποι.

Αν μην ξεχνάμε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και η αρπαγή των σπιτιών των απλών ανθρώπων αποτελούν προαπαιτούμενο είσπραξης του παράνομου Χρέους και συμμόρφωσης στο 3ο Μνημόνιο. Στη γλώσσα των δανειστών, αυτό το έγκλημα ονομάζεται «μεταρρύθμιση».

Η σημερινή νίκη ας είναι το έναυσμα μαζικής αντίστασης της κοινωνίας, που όσο νωρίτερα θεριέψει, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τη χώρα και τις ζωές μας από τα δεσμά του Χρέους και της επιβολής.


Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.