Με ανάρτησή της στη σελίδα της Κίνησης Πολιτών αποχωρεί από την συντονιστική επιτροπή αλλά και την Κίνηση το ιδρυτικό στέλεχος Σοφία Βασιλειάδου.
Είναι μια άσχημη τροπή στη ζωή μιας συλλογικότητας, με σαφή οικολογικό προσανατολισμό, που δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι καύσεις που πολλαπλασιάστηκαν τον τελευταίο ιδιαίτερα χρόνο από τον καταυλισμό των ρομά.
Με τη λιτή αλλά ξεκάθαρη ανάρτηση - δήλωσή της η κα Βασιλειάδου Σοφία αποχωρεί γιατί όπως λέει "Οι ρατσιστικές αντιλήψεις και οι βίαιες αντιδράσεις  δεν θα έπρεπε να έχουν θέση" στην Κίνηση. Και εφιστά την προσοχή αναφέροντας πως αυτές "μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις για όλους".

Η δήλωση αποχώρησης:
Συμμετείχα ενεργά σε όλες τις διαδικασίες από την αρχή. Υπέγραψα την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς διότι θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής μας. Θελω να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων. Τη λύση μπορούσαν να την δώσουν οι τοπικές αρχές χωρίς βιαιότητες εδώ και χρόνια. Πολιτική βούληση δεν υπήρχε. Οι ρατσιστικές αντιλήψεις και οι βίαιες αντιδράσεις όμως δεν θα έπρεπε να έχουν θέση εδώ .Μπορεί να οδηγήσουν σε επικίνδυνες καταστάσεις για όλους. Προσωπικά δεν με εκφράζουν. Γιαυτό αποχωρώ από την συντονιστική επιτροπή και την κίνηση

Είναι γεγονός πως έχουν καταγραφεί  ρατσιστικού τύπου αναφορές με σχολιασμούς απέναντι στους ρομά αλλά και εκφράσεις οξύτητας προς μέλη της κίνησης ή κατοίκους που κατέθεταν προβληματισμούς για την εξέλιξη της επιχείρησης απομάκρυνσης και για ενδεχόμενους κινδύνους εκτράχυνσης της κατάστασης.  Τέτοιου είδους εκφράσεις παρέμειναν ασχολίαστες από την Συντονιστική  επιτροπή με αποτέλεσμα την αποχώρηση της κας Σοφίας Βασιλειάδου η οποία όπως καταθέτει "δεν την εκφράζουν".
Χωρίς να είναι στις προθέσεις μας να απαλλάξουμε τους ρομά από τις παραβατικές συμπεριφορές δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ανάλογοι σχολιασμοί προς μια μειονότητα συνολικά, όπως και η επικράτηση ενός παρόμοιου κλίματος σε μια συλλογικότητα.

Δυστυχώς οι αποχωρήσεις τόσο της Σοφίας Βασιλειάδου, όσο και αυτή της Νίκης Γκινούδη που υπήρξαν ιδρυτικά μέλη αποδυναμώνουν την Κίνηση Πολιτών σε μια κρίσιμη φάση του αγώνα  της.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.