Με επιτυχία ξεκίνησε το DEAFestival 2019, σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
Είναι η 5η διοργάνωση που οφείλεται στην Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας και συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών και έχει σαν θέμα το Δικαίωμα στη Νοηματική Γλώσσα για ΟΛΟΥΣ.
Οι εργασίες του φεστιβάλ άνοιξε η εκδήλωση με χαιρετισμούς εκπροσώπων και φορέων στην αίθουσα Μανώλης Αναγνωστάκης.



Η Ζωή Κωνσταντοπούλου και στελέχη της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του DEAFestival και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος



Παραβρεθήκαμε μια αντιπροσωπεία της ΠΛΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ συνοδεύοντας την Πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου, τη μοναδική από τους πολιτικούς αρχηγούς που παρίστατο, η οποία ήλθε από την Αθήνα ειδικά για τον σκοπό αυτό και απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας την αναγκαιότητα της εδραίωσης της νοηματικής γλώσσας στην κοινωνία. Δεσμεύτηκε, όπως δήλωσε, η Πλεύση Ελευθερίας να δημιουργήσει το υπόδειγμα της πλήρους πρόσβασης των κωφών στη νοηματική, που είναι αναγκαίος όρος για την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία. Υπενθύμισε την επέκταση της μετάδοσης μέσω των παραθύρων της νοηματικής - στην θητεία της ως Προέδρου - σε όλες τις συνεδριάσεις της Βουλής και όχι μόνο σε κάποιες της Ολομέλειας όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Και τόνισε πως στην ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, στις περισσότερες συνεντεύξεις τύπου, υπάρχει ταυτόχρονη μετάδοση στη νοηματική γλώσσα.

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Σίμψης, εκπρόσωπος της Ε.Σ.Α.μεΑ., ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κωφών κ. Γκιντίκας Γιώργος που αναφέρθηκαν στα αιτήματα των κωφών αλλά και στα ελλείμματα που  σχετίζονται με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την ιστορία και την κουλτούρα των Κωφών και τη σημασία της Νοηματικής Γλώσσας για την πλήρη ενσωμάτωσή τους στη κοινωνία.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωφών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου και βουλευτές Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε ενημερωτική και άκρως ενδιαφέρουσα ξενάγηση της αντιπροσωπείας μας, από τα φιλόξενα μέλη των οργανώσεων κωφών, σε όλα τα περίπτερα που βρίσκονται στον εκθεσιακό χώρο.


Για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του DEAFestival πατήστε εδώ


 


 
















Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.