Δεν πρωτοτυπούμε, ως φαίνεται, εμείς εδώ στον Θερμαϊκό με το πλιάτσικο των εγκαταλελειμμένων τουριστικών εγκαταστάσεων (βλέπε κάμπινγκ Αγίας Τριάδας, Επανομής, Άκτιο κλπ). Το ίδιο συμβαίνει με τα παρατημένα πρώην τουριστικά θέρετρα αφού παραμένουν διαχρονικά αφύλακτα.

Πραγματική λεηλασία στο άλλοτε στολίδι της εισόδου της γνωστής λουτρόπολης. Σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων το άλλοτε εμβληματικό κάμπινγκ του ΕΟΤ στην είσοδο των Καμένων Βούρλων, μπήκε στο μάτι των «κυνηγών του χαλκού».
Παρατημένο εδώ και χρόνια αποτέλεσε εύκολο στόχο των γνωστών κυνηγών μετάλλων που λεηλάτησαν στην κυριολεξία το χώρο. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι κλέφτες προχώρησαν στην αρπαγή του χαλκού επί τόπου αφήνοντας καταγής το πλαστικό περίβλημα.

Στη λεία τους περιλαμβάνονται ακόμη και τα καπάκια από τα φρεάτια τα οποία πουλιούνται και αυτά με το κιλό στα σημεία ανακύκλωσης.

Το Κάμπινγκ ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα δημιουργήθηκε σε μια εποχή που δόθηκε μεγάλη βαρύτητα στην τουριστική ανάπτυξη της Λουτρόπολης μαζί με τα παραδοσιακά Ξενία και τα επίσης παραδοσιακά Αρχοντικά.

Κάποιοι εξ ημών το προλάβαμε εν λειτουργία και με πολύ κόσμο κυρίως αλλοδαπούς που ήταν εξοικειωμένοι με τον όρο κάμπινγκ.

Τα τελευταία χρόνια όμως παραμένει ανενεργό και το κουφάρι του στέκει απλά για να θυμίζει τα περασμένα μεγαλεία και μερικές χιλιάδες υποδομών πεταμένες. Ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ.
πληροφορίες από εδώ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.