Σοροί 39 ατόμων βρέθηκαν σε κοντέϊνερ φορτηγού στο Essex της Αγγλίας.Το όχημα, το οποίο πιστεύεται ότι ταξίδεψε από τη Βουλγαρία, βρέθηκε λίγο πριν την 01:40 BST στο Waterglade Industrial Park στην Grays, δήλωσε η αστυνομία.

Όλοι πέθαναν μέσα στο φορτηγό, 38 ενήλικες και ένας έφηβος, δήλωσε η αστυνομία του Essex. Ο οδηγός φορτηγού, ένας 25χρονος άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη ως ύποπτος δολοφονίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμιά διευκρίνιση για την καταγωγή των θυμάτων,  εικάζεται ότι  πρόκειται για μετανάστες.

Η αστυνομία δήλωσε ότι το όχημα εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του Holyhead, Anglesey, το Σάββατο.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής αστυνομικός Pippa Mills δήλωσε ότι η αναγνώριση των θυμάτων παραμέμει ως η "προτεραιότητα νούμερο ένα", αλλά αναμένεται να είναι μια "μακρά διαδικασία".

Η Υπηρεσία Εθνικού Εγκλήματος δήλωσε ότι είχε αποστείλει αξιωματικούς για να ανιχνεύσουν και να εντοπίσουν οποιεσδήποτε "ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που μπορεί να έχουν παίξει ρόλο".

Ο Seamus Leheny, υπεύθυνος πολιτικής της Βόρειας Ιρλανδίας για την Ένωση Εμπορευματικών Μεταφορών, δήλωσε ότι αν το φορτηγό είχε βγει από τη Βουλγαρία, η είσοδος στη Βρετανία μέσω του Holyhead ήταν μια "ανορθόδοξη διαδρομή". Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν το φορτηγό ταξινομήθηκε στη χώρα.

"Δεν υπάρχει επίσης ένδειξη της εθνικότητας των ανθρώπινων σωμάτων που βρίσκονται στο φορτηγό", είπε. Η αστυνομία αναζητά από μάρτυρες ή όσους έχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή του φορτηγού να επικοινωνήσουν μαζί της.

Με πληροφορίες από BBC

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.