Η Ομάδα Τέχνης Θεατράλε παρουσιάζει την κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου "Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;" σε σκηνοθεσία Κορνήλιου Ρουσάκη.

Μια παρωδία για τα μαγικά παρασκήνια του θεάτρου με αφορμή το αγαπημένο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ "Ρωμαίος και Ιουλιέτα".

Για 2 παραστάσεις στη Νέα Μηχανιώνα, στο Θέατρο του 1ου Γυμνασίου.

Πρεμιέρα:


Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019, στις 8:00 μ.μ.
(υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Νέας Μηχανιώνας)

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, στις 8:00 μ.μ.
(υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας


Η Ομάδα Τέχνης Θεατράλε παρουσιάζει την κωμωδία της Λίλιαν Δημητρακοπούλου «Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ;». Μια παρωδία για τα μαγικά παρασκήνια του θεάτρου με αφορμή το αγαπημένο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Ένας ερασιτεχνικός θίασος β’ διαλογής επιχειρεί να ανεβάσει το σαιξπηρικό αριστούργημα. Η αλκοολική σκηνοθέτρια Ναστάζια Μούντριχα προσπαθεί να τιθασεύσει τον αλλόκοτο θίασό της και να ζωντανέψει επί σκηνής τον έρωτα των δύο νέων της Βερόνας. Η προσπάθεια ναυαγεί και το κλασικό ερωτικό δράμα μετατρέπεται σε ξέφρενη κωμωδία. Η βραδιά της πρεμιέρας έχει φτάσει αλλά κανείς δεν είναι έτοιμος. Τα σκηνικά είναι υπό κατάρρευση, η Ιουλιέτα βρίσκεται στην κλιμακτήριο, ο Ρωμαίος πάσχει από λουμπάγκο και η παράσταση… μόλις ξεκίνησε!

Πως εμπλέκονται στην ιστορία ένα μπουκάλι τσάι, ένας παρεμβατικός σκύλος, η νέα σειρά καλλυντικών «ερωτομάνια» και ο ύμνος του ΠΑΟΚ; Και ποιος τελικά σκοτώνει τον Ουίλιαμ;

Στο -βραβευμένο με Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας 2008- έργο της, η Λίλιαν Δημητρακοπούλου φέρνει στο άπλετο φως της θεατρικής σκηνής όλα όσα μπορούν να συμβούν στο σκοτάδι των παρασκηνίων, λίγα λεπτά πριν ανοίξει η αυλαία για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα μιας παράστασης. Σαρδάμ, ημιτελή σκηνικά και κοστούμια, λάθος μουσικές και χορευτικά, εντάσεις και κόντρες ανάμεσα στους ηθοποιούς, τεχνικά λάθη.

«Ποιος σκότωσε τον Ουίλιαμ; της Λίλιαν Δημητρακοπούλου.

Σκηνοθεσία-κίνηση-μουσική επιμέλεια: Κορνήλιος Ρουσάκης
Σκηνικά-κοστούμια: Ομάδα Τέχνης Θεατράλε

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)

Μέλλω Νταβράνη Ναστάζια… η Σκηνοθέτρια

Δέσποινα Καραγιάννη Μιμή… η «Ιουλιέτα»

Αμαλία Τσαπάρκου Ντίνα… η Τεχνικός, ο «Πρίγκιπας», ο «Πατήρ Λαυρέντιος»

Νίκη Σακκά Τζένη… η «Παραμάνα»

Βιργινία Καλλιοντζή Νόνικα… η «Λαίδη Καπουλέτου»

Σταύρος Καλόστος Μανώλης… ο «Ρωμαίος» (;)

Χρήστος Καπράλος Αλέκος… ο ηχολήπτης Κώστας, ο «Μπενβόλιο», ο «Τυπάλδος», ο «Καπουλέτος», ο «Πάρις»… κι ό,τι άλλο ήθελε προκύψει


Η Ομάδα Τέχνης "Θεατράλε" είναι μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται στη Περαία, τη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή του Δήμου Θερμαϊκού και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σκηνοθέτης της ομάδας είναι ο θεατρολόγος Κορνήλιος Ρουσάκης.

Έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις:

2017: «Πάμε Πρεμιέρα ή Τι απέγινε ο Σερ Πέρσιβαλ;» του Rick Abbot.

2018: «Γάμος αλά… ρωσικά», κωμικές ιστορίες του Άντον Τσέχωφ.

Οι παραστάσεις της ομάδας έχουν παρουσιαστεί στο Θέατρο Αλέξανδρος του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης, στο Θέατρο Κάππα 2000 στη Περαία, στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής και στο Θέατρο 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.