Όσες φορές τα βλέπουμε ν' ακολουθούν το καράβι με το οποίο ταξιδεύουμε τα χαιρόμαστε. Δίνουν την αίσθηση ανέμελου παιχνιδιού με τα κύματα και θαρρείς καταλαβαίνουν και καμαρώνουν για τα βλέμματα θαυμασμού που εισπράττουν από τους θεατές τους.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε ο πλοιοκτήτης του καραβιού Άγιος Γεώργιος, που εκτελεί ακόμη (καιρού θαυμάσιου επιτρέποντος) τη θαλάσσια διαδρομή Θεσσαλονίκη - Περαία - Νέοι Επιβάτες, απολαμβάνουμε τα παιχνιδιάρικα δελφίνια του Θερμαϊκού κόλπου.
Είναι τα θηλαστικά με νοημοσύνη που πλησιάζει αυτή του ανθρώπου, τα εξυπνότερα πλάσματα μετά τον άνθρωπο.
Βέβαια υπάρχουν και φίλοι μας που δεν συμμερίζονται τα φιλικά αισθήματα για τα δελφίνια. Είναι οι παράκτιοι αλιείς που έχουν πολλάκις πληρώσει τις ζημιές που έχουν υποστεί τα δίχτυα τους από τα μεγάλα και όμορφα θηλαστικά.

Μία αξιοζήλευτη παρέα είχαν χθες το πλήρωμα και οι επιβάτες του «Άγιος Γεώργιος», κατά την πλεύση του στα νερά του Θερμαϊκού.

Το καραβάκι της θαλάσσιας συγκοινωνίας έπλεε ανοικτά των Νέων Επιβατών, όταν ένας σχηματισμός από δελφίνια άρχισε να το συνοδεύει, παιχνιδίζοντας στα νερά και χαρίζοντας χαμόγελα σε όσους βρίσκονταν στο κατάστρωμα.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.