του Κυριάκου Στεφανίδη

Επιβίωση: μια λέξη δίχως όνειρο, όραμα, προοπτική. Υπάρχουν 2 ειδών άνθρωποι που επιβιώνουν. Οι απελπισμένοι και οι παθητικοί. 

Οι πρώτοι επιβιώνουν γιατί δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα να παραιτηθούν από το να ζήσουν και οι άλλοι απλά επιβιώνουν τυχαία.
Οι πρώτοι αποδέχθηκαν την επιβίωση γιατί συμβιβάστηκαν – συνθηκολόγησαν με την πραγματικότητα, οι δεύτεροι έχουν μάθει από μικροί στην παθητικότητα και απλά η ζωή τους κυλάει. 
Οι πρώτοι εγκατέλειψαν τα όνειρά τους και οι δεύτεροι ποτέ δεν είχαν όνειρα. 
Στους πρώτους ο χρόνος κυλά βασανιστικά, ενώ στους δεύτερους απλά ο χρόνος περνά από μπροστά τους. 
Οι πρώτοι φοβούνται το ρίσκο και την απώλεια της ασφάλειας, γίνονται μίζεροι, κλαίγονται για τα πάντα, μιμούνται και συναθροίζονται για να φτιάξουν μια κοινωνία μίζερη. 
Οι δεύτεροι απλά επιβιώνουν φοβισμένοι όπως τα ζώα στο ζωολογικό κήπο, όπως οι κότες στο κοτέτσι. Καταναλωτές που απλά περιμένουν κάποιον να αποφασίσει για την ζωή τους.

Ευημερία: μια λέξη γεμάτη ελπίδα, ομορφιά, ενέργεια, δημιουργία, διεκδίκηση για το θαύμα της ζωής. Ο χρόνος μετριέται με κομμένες ή με βαθιές ανάσες πριν από κάθε συμβάν. Η ζωή είναι ένα μυθιστόρημα, ένα θαύμα.
Όσοι ευημερούν δεν φοβούνται την ζωή, ξέρουν να γητεύουν το χρόνο και να τον μετατρέπουν σε μαγεία. Παθιάζονται, συμπονούν, έχουν χιούμορ και κυρίως στυλ. Αγωνίζονται για τα όνειρά και τους στόχους τους, προσαρμόζονται και ανακάμπτουν. Προσπερνούν το ψέμα, τη προδοσία, την αχαριστία, την υποκρισία, τη κοροϊδία. Ψάχνουν μέσα τους και παλεύουν τις αδυναμίες, την αδράνεια, την οπισθοχώρηση. Τα βρίσκουν με τον εαυτό τους και γι’ αυτό αισθάνονται ευτυχισμένοι.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.