Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση κατοίκων της Καλαμαριάς, γύρω από το πρώην Νοσοκομείο "Παναγία" προκειμένου να αποκλείσουν την πρόσβαση μεταναστών σ' αυτό, σύμφωνα με φήμες που είχαν κυκλοφορήσει.

Το κτίριο του 'Παναγία" που παραμένει ανενεργό κι εγκαταλελειμμένο από το 2013 διέρρευσε πως θα χρησιμοποιηθεί για στέγη μεταναστών.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης που έσπευσε εκεί, με συνοδεία αντιδημαρχών, διέψευσε την πληροφορία αυτή και διαβεβαίωσε τους κατοίκους πως δεν θα γίνει μεταφορά μεταναστών σ'αυτό ή σε άλλο κτίριο στα όρια του δήμου.

Εξήγησε πως αυτό προκύπτει τόσο από επαφή που είχε με αρμόδιους υπουργούς αλλά και από ενημέρωση από την αστυνομία.

Οι κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν εκεί, μάζεψαν υπογραφές, για να καταθέσουν στο δημοτικό συμβούλιο έγγραφο, με το οποίο θα ζητούν απ' όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να δεσμευτούν ότι δεν πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες – μετανάστες εντός του δήμου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.