Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε την παραίτηση του ύστερα από την παρέμβαση του αρχηγού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνσή του.

Σε διάγγελμά του κατήγγειλε στο λαό της Βολιβίας και ολόκληρο τον κόσμο «ένα εν εξελίξει πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης… ένα πραξικόπημα εναντίον των κοινωνικών κινημάτων, των εργατών, των πατριωτών και των γηγενών οι οποίοι είχαν οικοδομήσει μια δημοκρατική, πολιτιστική επανάσταση».


Καταδικάζει το πραξικόπημα ο ΣΥΡΙΖΑ

"Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει κατηγορηματικά το πραξικόπημα στη Βολιβία και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον πρόεδρο Έβο Μοράλες και στο λαό της Βολιβίας που αγωνίζεται για τη Δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη", σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

"Απέναντι στη βία και την τρομοκρατία των όπλων , η μόνη απάντηση θα πρέπει να είναι ο αγώνας για την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα".

Ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη




Είμαστε με τον Evo. Με τους ιθαγενείς. Με τους φτωχούς. Με το Πολυεθνοτικό Κράτος της Βολιβίας.

Την Τετάρτη 13/11, στις 19:00, στο "δρόμο", ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες εξελίξεις και συζητάμε με τον Errikos Finalis, υπεύθυνο των σελίδων των "διεθνών" της εφημερίδας "δρόμος".



Δήλωση Σοφίας Σακοράφα

Ένα υποκινούμενο πραξικόπημα είναι σε εξέλιξη στην Βολιβία.
Η προοδευτική κυβέρνηση του Έβο Μοράλες αναγκάστηκε, εκβιαζόμενη, σε παραίτηση από τις ακροδεξιές βίαιες πολιτικές δυνάμεις της χώρας .
Τις τελευταίες μέρες σκηνές βίας εκδηλώθηκαν σε μεγάλες πόλεις της χώρας με εκατοντάδες τραυματίες.
Ταυτόχρονα η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αλλά και της αστυνομίας, αντί να περιφρουρήσουν την Ειρήνη και την σταθερότητα στην χώρα, ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου Έβο Μοράλες .
Εκφράζω την βαθιά μου αλληλεγγύη στις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις της Βολιβίας και προσωπικά στον Έβο Μοράλες.
Ο λαός της πολύπαθης Βολιβίας, που μετά από αιώνες σκλαβιάς, νεοαποικιακής εκμετάλλευσης και αιματηρών πραξικοπημάτων στάθηκε περήφανος στα πόδια του, θα βγει και από αυτή τη μάχη νικητής υπερασπιζόμενος την κυριαρχία του, την Ειρήνη και την προκοπή του.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.