Μειώθηκε ακόμη περισσότερο η δύναμη της παράταξης "Θερμαϊκός - Νέα Πορεία" στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού. Με την διαγραφή του Αντώνη Ζαβέρκου και τις δύο αποχωρήσεις που είχαν προηγηθεί διατηρεί πλέον οκτώ έδρες στο όργανο.

Η εκπροσώπηση στην ΠΕΔ, η ρήξη και η διαγραφή

Η παράταξη Μαυρομάτη είχε την δυνατότητα βάσει της δύναμής της στο δημοτικό Συμβούλιο να διεκδικήσει μία έδρα εκπροσώπου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.

Κατά το προσυμβούλιο (συνήθη διαδικασία που εφαρμόζεται από όλες τις παρατάξεις) αποφασίστηκε να θέσει υποψηφιότητα, εκτός του επικεφαλής Γιάννη Μαυρομάτη, και ο Αντώνης Ζαβέρκος ώστε είτε να είναι αναπληρωματικός είτε να διεκδικηθεί και δεύτερη έδρα σε περίπτωση που λάμβανε την υποστήριξη συμβούλων από άλλες παρατάξεις.

Την επόμενη συνέβη το εξής παράδοξο- κατά την άποψη συμβούλων της παράταξης Θερμαϊκού - Νέας Πορείας. Καταλογίζεται στον Ζαβέρκο η μη ψήφιση του επικεφαλής με αποτέλεσμα να υπάρξει ισοψηφία μεταξύ του Γιάννη Μαυρομάτη και Αντώνη Ζαβέρκου με 7 ψήφους σε συνδυασμό με την στήριξη της υποψηφιότητάς του από Παράσχου, Λαζαρίδη, Αδαμίδη, Μπύρο και δύο της παράταξης Γιάκη και Παζαρόπουλου.

Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας ζητήθηκε η παραίτηση του Αντώνη και ενώ εκείνος αρχικά συναίνεσε, μετά την παρέμβαση της νομικής συμβούλου που ζήτησε να προηγηθεί κλήρωση μεταξύ των ισοψηφισάντων και να ακολουθήσει η παραίτηση.

Ακολούθησε η κλήρωση κατά την οποία εκπρόσωπος αναδείχθηκε ο Ζαβέρκος.

Δήλωσε ότι θα παραιτηθεί την επόμενη μέρα, πράγμα που δεν έκανε, προφανώς δεσμευμένος (όπως ο ίδιος εξηγεί) από τις ψήφους των υποστηρικτών της υποψηφιότητάς του εκτός παράταξης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε δεν κατέστη δυνατόν να γεφυρωθεί το χάσμα και η ρήξη ήταν πλέον αναπόφευκτη με αποτέλεσμα να επακολουθήσει η διαγραφή του ,με ομόφωνη απόφαση της παράταξης.

Μάλιστα κατατέθηκε και επιστολή - δήλωση του διαγραφέντος τε τίτλο "Μαθήματα Δημοκρατίας", που διαβάστηκε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με την οποία κατηγορεί τον επικεφαλής της πρώην παράταξής του για αντιδημοκρατικότητα.

Ως κατακλείδα να αναφέρουμε πως ο Αντώνης Ζαβέρκος εκπροσωπεί πλέον το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού στην ΠΕΔ-ΚΜ, όπου εκλέχτηκε πρώτος σε ψήφους, με τη βοήθεια προφανώς των κομματικών φίλων του της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειώσουμε πως αναμένεται αντίδραση του Γιάννη Μαυρομάτη με ενστάσεις ίσως για την εφαρμοσμένη στο δημοτικό συμβούλιο διαδικασία.

Η επιστολή - δήλωση του Αντώνη Ζαβέρκου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Γιατί ρε μαυρομάτη δεν το κλείνεις το μαγαζί σου, να γλυτώσεις τα ρεζιλίκια; Δεν βλέπεις πως είσαι τελειωμένος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος τίτλος άρθρου!
    Ο σωστός είναι: "(και) ο Ζαβέρκος διέγραψε τον μαυρομάτη"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.