Στη συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Θερμαϊκού την ημέρα που έγινε η πολιτική κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε το σώμα να αποχαιρετήσει, με ενός λεπτού σιγή, το μεγάλο δημιουργό. Έτσι απλά, όπως ταιριάζει σε μεγάλους και δυνατούς. 

Στην ομιλία της επικεφαλής τονίστηκε το μεγάλο μουσικό του έργο και η μουσική του διαδρομή μέσα από τη μελοποίηση έργων σπουδαίων ποιητών και δημιουργών: Ναζίμ Χικμέτ, Γιάννη Ρίτσου, Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Νίκου Καββαδία, Μάνου Ελευθερίου, Άλκη Αλκαίου, Οδυσσέα Ιωάννου και πολλών ακόμα.
Έργο το οποίο έδειχνε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο της τέχνης που σεβάστηκε και επένδυσε πάνω στον ανθρώπινο νου, στην ανθρώπινη ψυχή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 
Έκανε πράξη με τη στάση ζωής του τον αγώνα για μια κοινωνία που όπως έλεγε ο Κάρολος Μάρξ ¨ο ψαράς θα γράφει ποιήματα και ο ποιητής θα ψαρεύει¨, και ήταν αυτός που παρότρυνε όλους τους νέους να προσπαθούν και να πετυχαίνουν το ακατόρθωτο να χορεύουν δηλαδή στο φτερό του καρχαρία, όπως έγραψε ο μεγάλος Καββαδίας. 

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.