Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της περιπέτειας του Αλεξάντερ Βίννικ, μετά την προσωρινή διαταγή αναστολής της έκδοσής του.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου:
«Η Πρόεδρος του Δ´ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης της Απόφασης έκδοσης του Αλεξάντερ Βίννικ σε Γαλλία-ΗΠΑ-Ρωσία, αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που διατρέχει ο Αλεξάντερ στην περίπτωση έκδοσής του. 
Ο Αλεξάντερ βρίσκεται ήδη στην 4η ημέρα της νέας απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 20/12/2019 και η υγεία του παρουσιάζει ήδη επιδείνωση. 
Ο Αλεξάντερ έχει με το μέρος του το δίκιο, το Δίκαιο, τις διεθνείς συμβάσεις και το Σύνταγμα της χώρας μας. Έχει απέναντί του μηχανισμούς ικανούς να συνθλίψουν την ανθρώπινη ύπαρξη, που δεν υπολογίζουν ούτε το Σύνταγμα ούτε τις Διεθνείς Συμβάσεις ούτε το Δίκαιο. Μηχανισμούς που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν υπόγεια και φανερά για να ανατρέψουν τη δικαστική απόφαση.Το ποιος τελικά θα επικρατήσει είναι κάτι που μας αφορά όλους, αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.
Ζωή ΚωνσταντοπούλουΣυνήγορος Υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ»

Ο Αλεξάντερ Βίννικ είναι σήμερα 39 ετών. Συνελήφθη στις 25/7/2017, ενώ έκανε διακοπές στη Χαλκιδική με τη σύζυγο και τα παιδιά τους. Κρατείται στη χώρα μας εδώ και 2,5 χρόνια, καθ’ υπέρβαση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης 18 μηνών, που προβλέπει το Σύνταγμα. Κρατείται χωρίς να του αποδίδεται κατηγορία από τις ελληνικές αρχές, χωρίς να έχει παραπεμφθεί σε δίκη και χωρίς να του έχει επιβληθεί ποινή. Μοναδικός λόγος κράτησής του, τα αιτήματα έκδοσης που έχουν υποβάλει οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Γαλλία, για το λόγο ότι υπήρξε τεχνικός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανταλλαγής Bitcoin BTC-E, μιας νόμιμης δραστηριότητας που μπορεί να απελευθερώσει τους πολίτες από την παντοκρατορία των τραπεζών.

Ο Αλεξάντερ Βίννικ συναίνεσε από την πρώτη στιγμή να εκδοθεί στη χώρα του, τη Ρωσία, της οποίας είναι υπήκοος και όπου βρίσκεται η καρκινοπαθής σύζυγός του και τα 2 ανήλικα παιδιά τους, 4 και 7 ετών, που ζουν σαν ορφανά με ζωντανούς γονείς. Οι σχετικές αποφάσεις έκδοσής του στη Ρωσία έχουν γίνει αμετάκλητες, αλλά η έκδοσή του δεν υλοποιείται, λόγω των παράλληλων αιτημάτων να εκδοθεί στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, σε χώρες με τις οποίες δεν τον συνδέει τίποτε και όπου κινδυνεύει η ζωή του, αφού, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, οι λόγοι που τον ζητούν είναι για να τον μετατρέψουν σε εργαλείο του πολέμου πληροφοριών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Η απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ έχει εκδοθεί τον Δεκέμβριο 2017 και η απόφαση έκδοσής του στη Γαλλία τον Δεκέμβριο 2018, από την ίδια σύνθεση δικαστηρίου, που παραβίασε το σύνολο των δικαιωμάτων του, ακόμη και το δικαίωμά του να ακουστεί ο ίδιος και να έχει διερμηνεία της ακροαματικής διαδικασίας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.