Του Γ. Γ.

Εμείς το έχουμε ξαναγράψει. Στο χώρο της εκδοτικοδημοσιογραφικής αλητείας δεν κάνουν πιάτσα μαλάκες, αλλά λαμόγια περιωπής, Άλλωστε έχει μείνει ιστορική η κουβέντα που είχε πει ο μακαρίτης ο Νίκος Κακαουνάκης αναφερόμενος στους μεγαλοδημοσιογράφους του σιναφιού του: «Ο καλύτερος από μας, έχει πουλήσει τη μάνα του την ίδια».

Απολαμβάνοντας το απίστευτο ξεκατίνιασμα που γίνεται μεταξύ Χατζηνικολάου και Αλαφούζου μπήκα στον πειρασμό να γράφω κάποιες σκέψεις.
Κύρια προσπαθώντας -με αυθαίρετους συλλογισμούς- να δώσω μια απάντηση σε ένα καίριο ερώτημα που έθετε χθεσινή μας ανάρτηση.

Γιατί δηλαδή ο εκδότης της Realnews, επέλεξε να επιτεθεί στον "λαθρέμπορα Γιαννάκη Αλαφούζου", τα ΜΜΕ του οποίου δεν έκαναν τίποτε παραπάνω παρά να αναφέρουν στα ρεπορτάζ τους το κείμενο του FBI που κατέθεσε στην προανακριτική ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής και να αφήνει στο απυρόβλητο το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ, έγγραφο του οποίου τον εμπλέκει στο σκάνδαλο της Novartis.

Και πολύ σωστά επισημαίνεται στην ανάρτησή μας, ότι σ' αυτή την υπόθεση αυτό είναι το κύριο ερώτημα, που για ανεξήγητους, για μένα λόγους, οι πάντες το προσπερνούν.

Το να τσακώνονται δυο καπιταλιστές και να βγάζουν στην φόρα ο ένας τα άπλυτα του άλλου είναι κάτι που το έχουμε δει πολλές φορές και δεν θα μας εντυπωσιάσει αν στην πορεία αυτοί που σήμερα "βρίσκονται στα μαχαίρια" αύριο μεταξύ τους να είναι "μέλι-γάλα". Και αυτή την περίπτωση την έχουμε συναντήσει πολλές φορές.



Επανερχόμαστε τώρα στο θέμα μας. Πρέπει να τονίσουμε ότι αν εστιαστούμε για να εντοπίσουμε αν ο Αλαφούζος ή ο Χατζηνικολάου "δάγκωσαν" περισσότερα μέσω διαφημίσεων από την Novartis θα είναι σαν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος.

Τα ποσά που διέθεσε η φαρμακοβιομηχανία για να διαφημίσει δραστηριότητες της -κι αυτά με τιμολόγια- είναι ψίχουλα. Αλλού έπεσε το χοντρό μπαγιόκο. Στο μαύρο χρήμα που διέθεσε σε δημοσιογράφους και ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Είναι γνωστή η ρήση που υπάρχει στην δημοσιογραφική πιάτσα: "Τα πιο ακριβοπληρωμένα ρεπορτάζ είναι αυτά που δεν δημοσιεύονται". Και έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχει λίστα μεγαλοδημοσιογράφων οι οποίοι πληρώνονταν αδρά από την Novartis Hellas με στόχο να προωθούν τα συμφέροντα της εταιρείας και να σιωπούν.

Και αυτή η λίστα βρίσκεται στην κατοχή του FBI. Αυτό φυσικά το γνωρίζουν οι λαδιάρηδες δημοσιογράφοι.
Πώς λοιπόν θα τολμούσε κάποιος απ' αυτούς, να στραφεί ενάντια σ' αυτή την Αμερικάνικη εταιρεία, ρισκάροντας να βγει το όνομα του στην δημοσιότητα και μετά να μην βρίσκει τρύπα να κρυφτεί;

Προφανώς δεν μπορεί να γνωρίζουμε αν το όνομα του Χατζηνικολάου βρίσκεται σ' αυτή την λίστα -όπως δεν ξέρουμε και αν περιλαμβάνονται ονόματα δημοσιογράφων που δουλεύουν στο μαγαζί του Αλαφούζου.
Ας μας εξηγήσουν όμως οι "αρμόδιοι" και πρώτα οι κυβερνητικοί γιατί έφαγε το σκοτάδι της συγκλονιστική καταγγελία που είχε κάνει σε εκπομπή του Kontra Channel ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων Π. Σαράκης;

Είχε τονίσει συγκεκριμένα στην ότι το μεγάλο αυτό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται γιατροί και πολιτικά πρόσωπα, δεν προβάλλετε στην χώρα μας γιατί η Novartis "Κάθε χρόνο έδινε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τον προϋπολογισμός της, για να πηγαίνουν αυτά τα χρήματα σε διάφορα ΜΜΕ και σε δημοσιογράφους συγκεκριμένους. Υπάρχει μια λίστα που όταν θα βγει αυτή η υπόθεση στην δημοσιότητα η ελληνική κοινή γνώμη θα καταλάβει γιατί κάποιοι σιωπούν. Εχουν ένοχη σιωπή πολλοί δημοσιογράφοι. Θέλουν να κρύψουν την αλήθεια από την ελληνική κοινωνία για ένα μεγάλο σκάνδαλο που παίχτηκε σε βάρος του Ελληνα φορολογούμενου πολίτη και αυτό το σκάνδαλο το γνώριζαν, ήταν κοινό μυστικό αλλά σιωπούσαν γιατί είχαν εξαγορασμένες συνειδήσεις Υπάρχει λίστα δημοσιογράφων οι οποίοι χρηματιζόταν από την Νοβαρτις για να σιωπούν και να συγκαλύπτουν το σκάνδαλο και να προωθούν τα επαγγελματικά συμφέροντα της εταιρείας".




πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.