Ο Αλεξάντερ Βίννικ δεν έχει δει το φως του ήλιου εδώ και 12 ημέρες, ενώ βρίσκεται στην 23η ημέρα απεργίας πείνας.
Επιχειρείται η ψυχική και φυσική εξόντωσή του, με την άρνηση των πιο βασικών δικαιωμάτων κάθε κρατουμένου.
Προχθές επιχειρήθηκε να εμποδισθούν οι ιατροί του Νοσοκομείου από το να τον εξετάσουν.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης και οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, που διέταξαν και εκτελούν αυτό το βασανιστήριο είναι υπεύθυνοι για την υγεία και τη ζωή του

Ακολουθεί η επιστολή που τους απέστειλα στις 6 Ιανουαρίου 2020, ανήμερα των Φώτων, όταν του απαγορεύθηκε ο σύντομος προαυλισμός.
Η επιστολή παραμένει αναπάντητη μέχρι σήμερα και ο Αλεξάντερ, κρατούμενος 30 μήνες στην Ελλάδα του 2020, χωρίς κατηγορία και χωρίς ποινή, συνεχίζει να στερείται το δικαίωμα να αναπνεύσει καθαρό αέρα και να δει το φως του ήλιου έστω για λίγα λεπτά:
—————————————-
Υπ´όψιν κκ. Σκλάβου Σπυρίδωνος, Γκόνου Βασιλείου και Υπουργού Χρυσοχοΐδη Μιχαήλ, ως κατά νόμον υπεύθυνων για την ζωή, την ψυχική και τη σωματική υγεία και τα δικαιώματα του κρατουμένου Αλεξάντερ Βίννικ:

Ο Αλεξάντερ Βίννικ δεν έχει προαυλισθεί εδώ και 6 ημέρες, αντίθετα με τους κανονισμούς για την υγεία και ευημερία των κρατουμένων και παρά το γεγονός ότι υπάρχει έγγραφη εντολή των ιατρών να προαυλίζεται για λόγους υγείας και ψυχολογίας.
Εδώ και μιάμιση ώρα αναμένω να δοθεί έγκριση για να προαυλιστεί με την παρουσία μου και με την παρουσία των αστυνομικών στους οποίους έχει ανατεθεί η φύλαξή του- πρόκειται για ισχυρότατη δύναμη.
Με προφορική ενημέρωση ο υπασπιστής του κ. Σκλάβου κ. Χανιώτης ισχυρίζεται ότι «απαγορεύεται ο προαυλισμός για λόγους ασφαλείας, με εντολή του κ.Σκλάβου» ενώ ο Διοικητής της Εξωτερικής Φρουράς κ. Γκόνος δεν απαντά σε κανένα τηλέφωνο, ούτε στους αστυνομικούς της φρουράς ούτε στις δικές μου κλήσεις.
Είναι η τρίτη φορά, κατά το τελευταίο εικοσαήμερο που ζητείται προαυλισμός και δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα, κατά παραβίαση της διεθνούς και εσωτερικής νομοθεσίας και των εντολών των ιατρών, με αποτέλεσμα την ακραία επιβάρυνση της ψυχολογίας του κ. Βίννικ. Πρόκειται για παράνομη, απάνθρωπη και εκδικητική συμπεριφορά, προς έναν άνθρωπο ο οποίος δεν διώκεται καν στην Ελλάδα, ενώ δεν έχει ούτε δικαστεί ούτε καταδικασθεί για κανένα αδίκημα. Κι όμως συναντά άρνηση ενός δικαιώματος που έχουν και οι καταδικασθέντες για τα πιο βαριά αδικήματα και στις πιο βαριές ποινές.

Ζητώ συνεπώς να επικοινωνήσει άμεσα ο κ. Σκλάβος μαζί μου και να έχω εγγράφως τη σχετική απαγόρευση, αιτιολογημένη και υπογεγραμμένη από αυτόν, για να προβώ στις δέουσες νόμιμες ενέργειες.
Για κάθε επιδείνωση της υγείας και της ψυχολογίας του κρατουμένου και κάθε συνέπειά της, φέρουν ακέραιη ευθύνη οι κκ. Σκλάβος, Γκόνος, Χανιώτης, ενώ αυτονοήτως φέρει την πλήρη ευθύνη ο πολιτικός προϊστάμενος Υπουργός Μ.Χρυσοχοΐδης.

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίννικ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.