Η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μια πολιτική μορφή που θαυμάζω απεριόριστα, εκτιμώ αφάνταστα και την στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις.
Είναι μια ηγέτης με κότσια που δεν έχει κανένας από τους υπάρχοντες πολιτικούς άνδρες (για ηγέτες ούτε λόγος) της χώρας που με περισσή δουλοπρέπεια υπέγραψαν ότι μνημόνιο τους έδωσαν να υπογράψουν οι εντολείς τους.


Είναι όμως και μια εξαίρετη νομικός που δεν έχω συναντήσει σε δικαστικές αίθουσες (χωρίς ομολογώ να έχω μεγάλη σχετική εμπειρία). Την έχω δει όμως να υπερασπίζεται αρχές και αξίες έξω και μέσα στους ναούς της νέμεσης. Ανυστερόβουλα, χωρίς να υπολογίζει πολιτικό ή οποιοδήποτε άλλο κόστος. Και να δίνει τις μάχες της κι εκεί έως την δικαίωση, όπως το κάνει και στον πολιτικό στίβο για τις πολιτικές ελευθερίες, την δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια του πολίτη και την εθνική ανεξαρτησία της χώρας, μέσα από την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

Στο ιστορικό της υπόθεσης του Αλεξάντερ Βίννικ ή αλλιώς Mr Bitcoin, δεν θα επεκταθώ (μπορείτε όσοι δεν είστε ενημερωμένοι να πληροφορηθείτε εδώ) αλλά απλά θα πω πως είναι ένας Ρώσος πολίτης που κρατείται ΠΑΡΑΝΟΜΑ κοντά τρία χρόνια σε ελληνικές φυλακές χωρίς να του έχει αποδοθεί καμία κατηγορία στη χώρα μας, επειδή έχουν συμφέρον και ζητούν την έκδοσή του μεγάλες ΣΥΜΜΑΧΕΣ; δυνάμεις (ΗΠΑ και Γαλλία). Λόγος γι'αυτό, η γνώση που έχει στα κρυπτονομίσματα και συγκεκριμένα στο εμβληματικό για την ανατροπή της προτοκαθεδρίας της δύναμης των τραπεζών, του Bitcoin.

Χθες εκδικαζόταν στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η Αίτηση Ακύρωσης του Αλεξάντερ Βίννικ κατά της εξοντωτικής απόφασης του Υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοσή του στη Γαλλία, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, διαδοχικά, με ενδιάμεσες επαναμεταγωγές στην Ελλάδα και με διάταξη περί κράτησής του επ’ αόριστον.
Δημοσιεύουμε την δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την εκδίκαση της υπόθεσης:

Το αίτημα αναβολής του Αλεξάντερ Βίννικ απορρίφθηκε ομοφώνως από το Συμβούλιο της Επικρατείας, με σύνθεση που έχει φτιαχτεί με άγνωστη διαδικασία από την Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, που αφαίρεσε την υπόθεση από το αρμόδιο Δ´ Τμήμα.
Η σημερινή Πρόεδρος του ΣτΕ κα Σακελλαροπούλου ήταν μεταξύ των δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου που έκριναν ότι ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τέλεσε...πλημμέλημα στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και του έδωσαν την ποινή-χάδι της φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, αναγνωρίζοντάς του και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
 
Ο Αλεξάντερ Βίννικ δεν έχει τις ιδιότητες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν κατέστρεψε τη χώρα, δεν υπέγραψε Μνημόνια, δεν κρατούσε στην τσέπη του, όπως κι ο Βενιζέλος, τη λίστα Λαγκάρντ, δεν έχει υψηλή προστασία από κυβερνητικά κόμματα ούτε έχει σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Πρεσβεία τους στην Αθήνα.
Η τήρηση των δικαιωμάτων του δεν μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα προαγωγής δικαστών σε θέσεις Προέδρου ή Αντιπροέδρου Ανωτάτου Δικαστηρίου ούτε σε πολιτειακή ή κυβερνητική θέση. Σήμερα που διακινούνται τα ονόματα της Προέδρου του ΣτΕ και του Ε.Βενιζέλου ως πιθανών επόμενων Προέδρων της Δημοκρατίας, ο Αλεξάντερ Βίννικ δεν έχει και πολλές πιθανότητες να τον ακούσει κανείς...
Για τον σεβασμό των δικαιωμάτων του δεν πιέζει κανείς εκτός από τον ίδιο, με όποια δύναμη του έχει απομείνει, στην 22η ημέρα της τρίτης απεργίας πείνας, ενώ συμπληρώνει 30 μήνες προφυλάκισης, παρά το Σύνταγμα.
Ο Αλεξάντερ δεν κατηγορείται για κανένα αδίκημα στην Ελλάδα και για κανένα βίαιο αδίκημα σε άλλη χώρα, για κανένα αδίκημα με οποιοδήποτε θύμα. Δεν υπάρχει εναντίον του ούτε μήνυση. Το πραγματικό του «έγκλημα» είναι η τεχνογνωσία του στην τεχνολογία blockchain, των ψηφιακών νομισμάτων και του Bitcoin, που μπορεί να απελευθερώσει οικονομικά τους ανθρώπους από Τράπεζες και Κυβερνήσεις.
Κι όμως, κρατείται 30 μήνες, προφυλακισμένος χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, όταν το 18μηνο ίσχυσε ακόμη και για δολοφόνους όπως ο Κορκονέας και ο Ρουπακιάς, που αποφυλακίσθηκαν προσωρινά αφού δεν είχαν καταδικασθεί πριν το πέρας του Συνταγματικού ορίου. Ο σεβασμός των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου προσδιορίζει την ποιότητα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Δεν είναι προνόμιο ούτε χάρη.
 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας σήμερα αποφάσισε ότι: 
1. Ο Αλεξάντερ δεν έχει δικαίωμα να έχει γνώση της εναντίον του απόφασης έκδοσης, ούτε να του επιδοθεί εγκύρως. Αντιθέτως η Πρόεδρος του Δ´ Τμήματος του ΣτΕ, από την οποία αφαιρέθηκε η υπόθεση, όπως και συνολικά αφαιρέθηκε από το Δ´ Τμήμα, είχε κρίνει ότι πρέπει το Δημόσιο να προσκομίσει αποδείξεις έγκυρης επίδοσης της απόφασης 
2. Ο Αλεξάντερ δεν έχει δικαίωμα να λάβει γνώση του φακέλου της Διοίκησης, μολονότι ζητά να λάβει αντίγραφα για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς του Υπουργού και περιορισμένα αντίγραφα χορηγήθηκαν μόλις πριν 1,5 μέρα, μετά από 3 αιτήσεις, ενώ μέρος των εγγράφων δεν χορηγήθηκε και μέρος των εγγράφων δεν έχει καν σταλεί! 
3. Το Δημόσιο δεν έχει υποχρέωση να προσκομίσει ολόκληρο το φάκελο της υπόθεσης και δικαιούται να αποκρύπτει σημαντικά έγγραφα που αποδείχθηκε ότι υπάρχουν, αλλά δεν προσκομίσθηκαν 
4. Ο Αλεξάντερ δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις 60 ημέρες που έχει κάθε διάδικος για να προσβάλει μια πράξη της Διοίκησης, ούτε έχει δικαίωμα αναβολής για να προετοιμασθεί, μολονότι ΟΛΕΣ οι υποθέσεις που εισάγονται σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας εκτός από του Αλεξάντερ εκκρεμούν από ετών και η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει αναβληθεί μία ή 2 ή και περισσότερες φορές και μάλιστα έχουν αναβληθεί και από το ίδιο το Δικαστήριο, όπως παγίως γίνεται στο ΣτΕ, όπου οι υποθέσεις ανθρώπων που ΔΕΝ ζητούν αναβολή αλλά ζητούν να δικαστούν σέρνονται επί χρόνια-κάποιες επί δεκαετίες. 
5. Ο Αλεξάντερ δεν έχει δικαίωμα να έχει τις οριζόμενες στο Νόμο 30 ημέρες για να μελετήσει το φάκελο της Διοίκησης, όπως ισχύει σε ΟΛΕΣ τις Διοικητικές υποθέσεις. 
6. Ο Αλεξάντερ δεν έχει δικαίωμα, 15 ημέρες πριν τη δικάσιμο να υποβάλει πρόσθετους λόγους ακύρωσης, αφού η δικάσιμος προσδιορίσθηκε σε λιγότερες από 15 ημέρες 
7. Ο Αλεξάντερ δεν έχει δικαίωμα να έχει δεύτερο δικηγόρο σε μια υπόθεση που, λόγω της σημασίας της υποτίθεται ότι παραπέμφθηκε για να κριθεί από 25 Δικαστές, διαφορετικούς από τους 7 του αρχικώς επιληφθέντος Τμήματος και απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής λόγω προβλήματος υγείας του δεύτερου πληρεξουσίου δικηγόρου 
8. Ο Αλεξάντερ δεν έχει δικαίωμα να συνεκδικασθεί η υπόθεσή του με την απολύτως συναφή δεύτερη αίτηση ακύρωσης πού άσκησε χθες κατά δεύτερης απόφασης έκδοσης που εκδόθηκε στις 27/12/2019 και του εστάλη αμετάφραστη στις 31/12/2019 
9. Ο Αλεξάντερ δεν θα έχει ούτε το δικαίωμα της αναγκαίας προθεσμίας για να καταθέσει υπόμνημα. Ενώ δόθηκε προθεσμία σε άλλη υπόθεση για τις 24/1/2020 η Πρόεδρος του Δικαστηρίου μου δήλωσε, πριν καν ξεκινήσει η υπόθεση, ότι «δεν θα ισχύσει για όλους» αυτή η προθεσμία. Δεν είχα αμφιβολία ότι, εάν μπορούσε, θα μας έθετε προθεσμία για...χθες. 
10. Ο Αλεξάντερ δεν έχει δικαίωμα ούτε σήμερα να γνωρίζει τη σύνθεση του Δικαστηρίου, ακόμη και μετά την έκδοση ομόφωνης απόφασης που απορρίπτει το αίτημά του για αναβολή. 
Υπέβαλα σχετικό αίτημα γνωστοποίησης της σύνθεσης στο ακροατήριο, το οποίο απορρίφθηκε και αυτό, όπως και το προχθεσινό γραπτό αίτημά μου. 
Μεταξύ των προσώπων που συμμετέχουν στη σύνθεση σήμερα βλέπω και πρόσωπα που γνωρίζω ότι είχαν προηγουμένως σύνδεση με πολιτικές λειτουργίες και τα έχω δει στη Βουλή. Αλλά η Πρόεδρος δεν γνωστοποιεί τα ονόματά τους. Ούτε και απαντά για το εάν υπήρξαν αναπληρώσεις δικαστών και με ποια διαδικασία. 
Θεωρώ ότι σήμερα γράφεται μια μαύρη σελίδα στη δικαστική ιστορία και στην ιστορία του ΣτΕ. Υπάρχουν και άλλες. Όπως η απόφαση ότι τα Μνημόνια είναι Συνταγματικά. 
Ο τότε Πρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Πικραμμένος είχε κάνει εξομολογητικές δηλώσεις αυτοκριτικής εκ των υστέρων. Έγινε πάντως Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και σήμερα Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. 
Εγώ θα υπερασπιστώ το Σύνταγμα και τα δικαιώματα του Αλεξάντερ Βίννικ μέχρι τέλους, όπως επιβάλλει η συνείδησή μου και το καθήκον μου. Γιατί αν καταργηθούν τα δικαιώματα ενός ανθρώπου, καταργούνται τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων.
Απευθύνομαι σε όλους τους πολίτες που ζητούν Δικαιοσύνη και σε όλους τους δικηγόρους και τους δικαστές που έχουν συνείδηση, να αντιδράσουν επιτέλους στην εξανδραποδισμένη δικαστική λειτουργία.
Αναμένουμε για την εκδίκαση της υπόθεσης εντός κάποιας ώρας και θα θέσουμε ξανά όλα τα θέματα! 
Αθήνα, 10/1/2020
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Συνήγορος του Αλεξάντερ Βίννικ

Επίσης αναδημοσιεύουμε ρεπορτάζ του Παναγιώτη Τσιμπούκη ιστοσελίδας (Πρώτο Θέμα) που μόνο φίλα διακείμενη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και περιγράφει με αναλυτικό τρόπο τη μάχη δόθηκε:


Κάτω από πρωτοφανή ένταση πραγματοποιήθηκε η ακροαματική διαδικασία κατά την οποία συζητήθηκε η αίτηση ακύρωσης της απόφασης για την έκδοσή του στη Γαλλία - «Το δικαστήριο συνιστά στρατιωτική επιτροπή» είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Εξουθένωσε τους δικαστές του ΣτΕ με τα δεκάδες αιτήματα που κατέθεσε - Απορρίφθηκαν όλα ομόφωνα


Σε μια πρωτοφανή για την ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας ένταση, με λεκτικές αντεγκλήσεις, αιτήματα αναβολής και εξαιρέσεων ακόμη και αίτημα διακοπής της ακροαματικής διαδικασίας για να επέλθει η νηφαλιότητας στην δικαστική αίθουσα, διεξήχθη σήμερα επί ώρες η συζήτηση της αίτησης του Ρώσου Αλεξάντερ Βίννικ στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με την οποία ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για έκδοση του Mr Bitcoin στην Γαλλία.

Στην ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως έλεγαν παλαιοί δικηγόροι, δεν έχει υπάρξει άλλη φορά τόσο μεγάλος βαθμός έντασης και αντιπαράθεσης της προέδρου και μελών του δικαστηρίου με συνήγορο, όπως ήταν η σημερινή με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρο του Αλεξάντερ Βίννικ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αιτήματα αναβολής, αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, αίτημα να κρατηθεί η υπόθεση για 1 ώρα, αίτημα διακοπής για 30 λεπτά και ένα αίτημα διακοπής της δίκης για να επέλθει νηφαλιότητας στην δικαστική αίθουσα.

Οι δικαστές ανεβοκατέβαιναν από την έδρα για να εξετάσουν τα αιτήματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και με παρεμπίπτουσες αποφάσεις όλα τα αιτήματα ομόφωνα απερρίφθησαν.

Φυσικά μέσα σε αυτό το εντονότατο κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην δικαστική αίθουσα όχι μόνο δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι διαξιφισμοί, αλλά ήταν σε μεγάλο αριθμό και βαθμό, όπως δεν έλειψαν και τα πολιτικά υπονοούμενα τα οποία αρκετές φορές έγιναν και απροκάλυπτα.

Κατά την πρωινή εκφώνηση των υποθέσεων, όταν η πρόεδρος του ΣτΕ ανεφέρθηκε στην υπόθεση του Mr Bitcoin, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε την αναβολή συζήτησης της υπόθεσης με ένα κατάλογο λόγων.

Μεταξύ των λόγων που επικαλέστηκε επί 1,5 ώρα για αναβολή, ήταν ότι είχε υποβάλλει χθες νέα αίτηση ακύρωσης του εντολέας της, ότι δεν έχουν μεταφραστεί στα Ρώσικα τα έγγραφα και δεν μπορεί να λάβει γνώση του περιεχομένου τους ο πελάτης της, ότι έχουν αποκρυβεί έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης τα οποία δεν μεταβιβάστηκαν στο ΣτΕ, ότι αρνήθηκε η κυρία Σακελλαροπούλου να της γνωστοποιήσει τα ονόματα της σύνθεσης του δικαστηρίου, ότι δεν είναι νόμιμη η συγκρότηση της Ολομέλειας, κ.λπ.

Ακόμη, επικαλέστηκε ότι η κυρία Σακελλαροπούλου προσαρμόζεται στα θέλω της διοίκησης και το ΣτΕ προσαρμόζεται στις επιθυμίες της Κυβέρνησης.

Το αίτημα απορρίφθηκε ομόφωνα.

Αργά το μεσημέρι όταν ανακοινώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε νέο αίτημα αναβολής και παράλληλα αναφέρθηκε σε παράβαση καθήκοντος της κυρίας Σακελλαροπούλου.

Ακόμη, έθεσε θέμα μη νόμιμης συμμετοχής στην σύνθεση της Ολομέλειας του συμβούλου Επικρατείας Βασίλη Ανδρουλάκη, επειδή είχε διατελέσει κατά το παρελθόν σύμβουλος σε υπουργούς Δικαιοσύνης και έπρεπε να δηλώσει από μόνος του κώλυμα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι έχει παρέλθει το ωράριο του δικαστηρίου που επιτρέπει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στα μέλη του να διεξάγουν δίκες και δεν μπορεί να παραβεί τις αποφάσεις του ΔΣΑ και προσέθεσε ότι λόγω παρέλευσης του ωραρίου και λόγω σχετικής αναφοράς που είχε γίνει από την έδρα τα μέλη του δικαστηρίου δεν έχουν την απαιτούμενη νηφαλιότητα.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου έριξε και πάλι τα βέλη της στην πρόεδρο του ΣτΕ, λέγοντας ότι έχει παραβεί τα καθήκοντά της και προσέθεσε ότι εκείνη (κυρία Κωνσταντοπούλου) δεν έχει βλέψεις να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Κατόπιν αυτών, τόσο η κυρία Σακελλαροπούλου όσο και ο κ. Ανδρουλάκης υπέβαλαν αίτημα αυτοεξαίρεσης.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη πριν ολοκληρώσει την τοποθέτηση της η κυρία Κωνσταντοπούλου με την ίδια να ρωτάει «φεύγετε;» και ένα μέλος της σύνθεσης να της απαντάει «φυσικά» και η δικηγόρος του Αλέξανδρου Βίννικ τον ρώτησε «ποιος είστε εσείς;», με τον μέλος της σύνθεσης να απαντάει: «Το θύμα σας».

Στην συνέχεια και τα δύο αιτήματα απερρίφθησαν ομόφωνα.

Μόλις το δικαστήριο ανακοίνωσε την παρεμπίπτουσα απόφαση με την οποία απέρριψε τα αιτήματα εξαίρεσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι δεν είχε υποβάλλει αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του ΣτΕ και ότι τα όσα ανέφερε για εκείνη ήταν μια απλή αναφορά.

Έτσι, στην συνέχεια η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της κυρίας Σακελλαροπούλου για προφανή μεροληψία σε βάρος του εντολέας της και θετική συμπεριφορά υπέρ της Κυβέρνησης και του Δημοσίου.

Στο σημείο αυτό η ένταση μέσα στο δικαστήριο έφθασε στο «κόκκινο», καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου σε έντονο τόνο ανέφερε ότι το δικαστήριο (ΣτΕ) συνιστά «στρατιωτική επιτροπή».

Εντονότατα αντέδρασαν τόσο η κυρία Σακελλαροπούλου όσο και ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος, οι οποίοι ζήτησαν από την γραμματέα της έδρας να γραφεί η συγκεκριμένη πρόταση στα πρακτικά.

Μετά την διακοπή της δίκης για να εξεταστεί το νέο αίτημα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ο προεδρεύων κ. Ράντος επί της έδρας προέβη σε μια προσωπική δήλωσή του προς την συνήγορο του Αλεξάντερ Βίννικ, εκφράζοντας τον σεβασμό του στο πρόσωπο της ως συνηγόρου και ως πρώην προέδρου της Βουλής.

Στην συνέχεια η κυρία Κωσνταντοπούλου υπέβαλε αίτημα να κρατηθεί η υπόθεση για μια ώρα προκειμένου για να στείλει η νομική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης κάποια έγγραφα που είχε ζητήσει για την εκδικαζόμενη υπόθεση, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Τέλος, η κυρία Κωνσταντοπούλου ζήτησε να διακοπεί για κάποιο χρονικό διάστημα η δίκη για να επέλθει νηφαλιότητα στην δικαστική αίθουσα, κάτι που και πάλι δεν έγινε δεκτό.

Στην συνέχεια διακόπηκε η δίκη περίπου για 20 λεπτά για να διαβιβαστούν κάποια έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κατόπιν όλων αυτών, ξεκίνησε το απόγευμα η αγόρευση της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία ολοκληρώθηκε στις 9 μ.μ.

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.