Με δεδομένη την εξαφάνιση από τα φαρμακεία, αλλά και από τους προμηθευτές τους, αποθήκες υγειονομικού υλικού, μασκών και αντισηπτικών υγρών έχει ενδιαφέρον η δράση μιας κοινωνικής οργάνωσης που διένειμε χθες δωρεάν στους Θεσσαλονικείς 30.000 μάσκες. Η ακαριαία εξάντληση του αναγκαίου για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, προστατευτικού υλικού οδηγεί σε σκέψεις σκόπιμου μαυραγορίτικου συνδρόμου από επιχειρήσεις ή επιτήδειους που βάζουν το κέρδος, για άλλη μια φορά(αισχροκέρδεια), πάνω από τους ανθρώπους.
Ας δούμε όμως την αφιλοκερδή δράση της anticrisi.org


Σε χρόνο ρεκόρ, λιγότερο των τεσσάρων ωρών εξαφανίστηκαν οι μάσκες που διένειμε η Κοινωνική Οργάνωση Αντι-κρίση στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη που οι πολίτες συζητούσαν τρεις-τέσσερις ακόμη και πέντε μάσκες ο καθένας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της υπερβολικής ζήτησης ήταν το σημείο διανομής της Πλατείας Δημοκρατίας στο οποίο κοινωνική οργάνωση είχε τοποθετήσει 3.000 μάσκες με δύο εθελοντές οι οποίες εξαφανίστηκαν σε λιγότερο από 30 λεπτά της ώρας!

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Δημήτρης Καραμπουρούνης δήλωσε:

"Είμαστε ως οργάνωση, απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δράση αυτή, η οποία είχε στόχο της την ενημέρωση του κοινού στα θέματα πρόληψης των ιώσεων.
Ούτε εμείς περιμέναμε να εξαφανιστούν οι 30.000 μάσκες σε λίγες ώρες μόνο, διότι είχαμε προγραμματήσει να τις μοιράσουμε σε δύο ημέρες.
Ευχαριστούμε τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, ευχαριστούμε όλους τους χορηγούς που μας βοήθησαν να κάνουμε πραγματικότητα αυτή την προσπάθεια καθώς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μας στήριξαν.
Συνεχίζουμε να είμαστε κοντά στους ανθρώπους της πόλης γιατί και εμείς ανθρώποι της πόλης είμαστε και τέλος θέλω να πω ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να τρομοκρατείται, διότι αν τηρούμε τους κανόνες υγιεινής δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κολλήσουμε γρίπη".




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.