«Ο Αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, είναι δικαίωμα για όλους».


Ο αθλητισμός είναι κοινωνικό δικαίωμα όχι μόνο των παιδιών, των νέων αλλά και όλων των ηλικιακών ομάδων. Η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός συνδέονται με την υγεία, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ισορροπία. Αποτελούν βασική προϋπόθεση, ιδιαίτερα στους νέους, ώστε να διαμορφώσουν όσο γίνεται ολοκληρωμένη κοινωνική προσωπικότητα, καλλιεργώντας τη συλλογικότητα, την αγωνιστικότητα και την πειθαρχία σε κανόνες και κοινωνικές αξίες.

Πρέπει η νεολαία και ο λαός μας να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην άθληση και τα οφέλη της, μέσα από την πρόσβαση σε σύγχρονες αθλητικές υποδομές με την υποστήριξη επιστημονικού δυναμικού.

Οι δήμοι χρειάζεται να διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για δωρεάν άθληση για όλους με αίθουσες γυμναστικής, κατάλληλα γήπεδα και προγράμματα για ασφαλή και σύγχρονη άσκηση με το απαιτούμενο προσωπικό και να διοργανώνουν εκδηλώσεις με αθλητικό περιεχόμενο.

Η υλοποίηση του προγράμματος «Άθληση για όλους», που εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα , δεν ικανοποιεί τους παραπάνω στόχους. Είναι πρόγραμμα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ όπου οι αθλούμενοι καλούνται να δώσουν μηνιαία συνδρομή για τη συμμετοχή τους, έχει διάρκεια οκτώ μήνες το χρόνο, όπου ο γυμναστές υπογράφουν σύμβαση ορισμένου χρόνου και πληρώνονται με την ώρα.Οι όροι και οι προϋποθέσεις λοιπόν καθορίζονται κάθε χρόνο και κυρίως από τη χρηματοδότηση και τα έσοδα των συνδρομών.

Πώς μπορούμε λοιπόν να μιλάμε για αθλητισμό και μάλιστα για όλους…

· Όταν έχει ημερομηνία λήξης;

· Όταν εμπεριέχει την επισφάλεια που εμπεριέχει κάθε πρόγραμμα για τη συνέχισή του ή για την ομαλή λειτουργία του;

· Όταν οι γυμναστές, ενώ καλύπτουν ανάγκες του δήμου με συνέχεια, πληρώνονται με την ώρα και το ύψος της αμοιβής τους εξαρτάται από τη χρηματοδότηση του προγράμματος και από τη συνδρομή των αθλούμενων;

· Όταν οι συμμετέχοντες των προγραμμάτων από αθλούμενοι γίνονται ωφελούμενοι, κατά συνέπεια χρήστες και σαν τέτοιοι συνδράμουν για την υλοποίηση του προγράμματος;


Τι ιδιαίτερο όμως έγινε φέτος στο δήμο Θερμαϊκού;


Πλάι στην έλλειψη αθλητικών χώρων στο δήμο μας, στη λειψή συντήρηση των υποδομών, σε χώρους που δεν θερμαίνονται, ημιυπόγεια και υποτυπώδεις υποδομές, ένα ακόμη πρόβλημα έρχεται να προστεθεί . Η χρονιά αυτή ξεκίνησε με αυξήσεις στη συνδρομή των μελών, με συνδρομή στα μέλη των ΚΑΠΗ που συμμετέχουν σε χορευτικά συγκροτήματα για την εκμάθηση χορών, με ακύρωση προγραμμάτων, με ακύρωση κατηγοριών με έκπτωση στη συνδρομή, με μείωση των μηνιαίων αποδοχών των εργαζόμενων. Διότι οτιδήποτε πάει στραβά στην εφαρμογή ενός προγράμματος τη ¨λ ύ σ η¨ καλούνται να τη δώσουν οι εργαζόμενοι και οι ωφελούμενοι. Φυσικά η Λαϊκή Συσπείρωση δεν ψήφισε τη σχετική εισήγηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Νομικό Πρόσωπο ΔΗΠΠΑΚΥΘ, που είναι υπεύθυνο για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τα ΚΑΠΗ, και τους Παιδικούς Σταθμούς, προσπαθεί να ανταπεξέλθει με ελάχιστους εργαζόμενους κάτω από τις ανάγκες, που βέβαια ασχολούνται και με αντικείμενα που θα έπρεπε να ασκούν άλλες ειδικότητες που αν και προβλέπονται, είναι κενές. Εδώ όμως δεν πιάνει ο πόνος κανέναν εκ των διοικούντων που νοιάζονται τόσο πολύ για δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτές τις θυμούνται όταν πρόκειται να ξεπουλήσουν γη και ύδωρ του τόπου μας σε επενδυτικά κεφάλαια, στη λογική του χρυσωμένου χαπιού.

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ 

Καλούμε όλους τους κατοίκους , να διεκδικήσουμε:
  • Καμία σκέψη για αύξηση των συνδρομών των μελών
  •  Γενναία αύξηση των τακτικών επιχορηγήσεων των αθλητικών σωματείων με την σταθερή και άμεση καταβολή τους κάθε έτος ώστε τα σωματεία να πάρουν ανάσα να μειωθεί η επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας. Δωρεάν για τα παιδιά των ανέργων.
  •  Διαμόρφωση αιθουσών γυμναστικής σε κάθε δημοτική ενότητα κατάλληλα εξοπλισμένων με το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό για σύγχρονη και ασφαλή άσκηση. Με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, είτε με αξιοποίηση πόρων του Δήμου, είτε από προγράμματα της ΓΓΑ.
Καμία παραχώρηση δημόσιας γης σε ιδιώτες, για ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων σε υποδομές που αφορούν τον αθλητισμό, τουρισμό, κ.α.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.