Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις απέναντι στη χώρα μας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε πως η τουρκική πλευρά είχε στείλει μήνυμα στην Αθήνα για να μην προκληθεί ένταση στην περιοχή των Ιμίων φέτος.

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για μια «συγκεκριμένη στάση» της χώρας του και ανέφερε πως η Τουρκία «δήλωσε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν» τότε θα υπάρξει «διαφορετική απάντηση».

«Φέτος δεν ζήσαμε κρίση στα Ίμια (σ.σ. ο Ερντογάν χρησιμοποίησε την τουρκική ονομασία Καρντάκ). Γιατί; Διότι τηρήσαμε μια συγκεκριμένη στάση. Δηλώσαμε πως αν γίνει κάποια κίνηση όπως στο παρελθόν τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά και θα δείτε πως αν η Ελλάδα δεν κάνει κάτι στα Ίμια δεν θα γίνει και από την πλευρά μας» είπε ο Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του.

Και πρόσθεσε:

«Ο υπουργός Άμυνας μου πιθανότατα θα καλούσε τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για να τον ευχαριστήσει και για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία στα Ίμια και στα υπόλοιπα νησιά».


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.