του ακτιβιστή

Σοβαρότατο πλήγμα δέχθηκε η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Κέντρα Υγείας) την εβδομάδα που μας πέρασε, αφού με αποφάσεις των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών, μετακινείται νοσηλευτικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας προς τα Νοσοκομεία αναφοράς - ετοιμότητας, για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορονοϊού.

Από το Κ.Υ Μηχανιώνας μετακινήθηκαν δύο νοσηλεύτριες προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (που είναι το νοσοκομείο αναφοράς).

Θα μπορούσαμε ενδεχόμενα να χαιρετίζαμε την απόφαση των ΥΠΕαρχών για τα γρήγορα αντανακλαστικά που επιδεικνύουν στη διαχείριση των έκτακτων αναγκών.

Θα το κάναμε με χαρά αν δεν γνωρίζαμε ότι κάθε φορά που καλούνται να αντιμετωπίσουν ανάλογες κρίσεις καταφεύγουν σε αντίστοιχες ενέργειες, αποδυναμώνοντας τους βασικούς πυλώνες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τα Κέντρα Υγείας, επιβαρύνοντας το ήδη επιβαρυμένο πρόγραμμα του Νοσηλευτικού προσωπικού. Ενός προσωπικού, οι ελλείψεις του οποίου εδώ και χρόνια είναι καταγεγραμμένες και γνωστές τόσο στη Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας όσο και στην Πρωτοβάθμια.

Αναρωτήθηκαν άραγε οι εντέλοντες για το πως θα βγουν τα κυκλικά ωράρια στις μονάδες υγείας που αποδυναμώνουν;

Αναρωτήθηκαν μήπως τα άτομα που μετακίνησαν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας;

Και σίγουρα δεν υπολόγισαν ότι κάποια εξ αυτών έχουν να επιδείξουν αξιόλογο έργο στις περιφερειακές μονάδες που υπηρετούν. Έργο που βρίσκει θετική αποδοχή καθώς καλύπτει ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ένα τέτοιο έργο δυστυχώς  σταματά για τον τόπο μας, με την μετακίνηση της νοσηλεύτριας κας Λογοθέτη, που κάλυπτε το Ιατρείο Διαβήτη παρέχοντας υπηρεσίες ελέγχου και διαχείρισης σε πλήθος ασθενών, που ήδη αναστατώθηκαν από την μετακίνησή της.

Δεν γνωρίζουμε τις κινήσεις στις οποίες προέβησαν ή σχεδιάζουν να προβούν για ανάσχεση της άδικης μετακίνησης, τόσο η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας όσο και η διοίκηση του Δήμου, που συνεργάζεται σε πλήθος δράσεις με το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας.

Ας ελπίσουμε, έστω στο και πέντε, να αντιληφθούν οι Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών, πως δεν μπορούν να καλύψουν ενδεχόμενες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό νοσοκομείων καταδικάζοντας σε υποβάθμιση τα Κέντρα Υγείας και τους χρήστες της πρωτοβάθμιας υγείας μεγάλων περιαστικών περιοχών.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.