Απανωτές είναι οι άσχημες ειδήσεις για επιθέσεις αδέσποτων σε περιπατητές και αθλούμενους σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε ο τραγικός θάνατος του 65χρονου Πέτρου Τσικάκη, που δέχθηκε την επίθεση αγέλης σκυλιών στο Ελαιόρεμα της Πυλαίας. Το θύμα έκανε τζόγκινγκ στην περιοχή στο πλαίσιο προετοιμασίας του για συμμετοχή στον Αλεξάνδρειο Μαραθώνιο από Πέλλα έως Θεσσαλονίκη. Δέχθηκε την επίθεση που τον άφησε αιμόφυρτο στο έδαφος. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο και νοσηλεύτηκε με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του. Χειρουργήθηκε αλλά δυστυχώς κατέληξε, ενώ βρισκόταν στην εντατική μονάδα νοσηλεία, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Την ίδια ημέρα, λίγες ώρες αργότερα, υπήρξε και δεύτερη επίθεση από την αγέλη σε έναν 82χρονο, ο οποίος είχε μεταφερθεί και αυτός στο Ιπποκράτειο με δαγκωματιές.

Και νέες καταγγελίες κατοίκων από καλαμαριά αλλά και από την Πυλαία είδαν το φως της δημοσιότητας με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα. Κατ' αυτές 22χρονος, την Κυριακή έπεσε θύμα επίθεση στο Σέιχ Σου. Μάλιστα όπως αναφέρεται σε ποστάρισμά του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών Πυλαίας Θεσσαλονίκης, και ηλικιωμένος, προφανώς από την ίδια αγέλη ευτυχώς κατάφερε να απομακρυνθεί χωρίς τρυματισμό, και ζητούν από τον Δήμο Πυλαίας να πράξει τα δέοντα.

Σήμερα είχαμε ένα νέο δάγκωμα(σσ το απόγευμα της Κυριακής) σε 22άχρονο στο Σέιχ Σου. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου, πριν λίγο ένας ηλικιωμένος έτρεχε να σωθεί κυνηγημένος από τη αγέλη που βλέπετε. Η ίδια αγέλη στις 6.30 το πρωί κυνήγησε συγκάτοικό μας σε όλη τη οδό Βισβίζη η οποία, όπως λέει, ευτυχώς ήταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Εδώ και 20 μέρες (ίσως και περισσότερο) έχουμε ειδοποιήσει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη να κάνει κάτι με την αγέλη που βλέπετε και κάθε μέρα τρομοκρατεί περαστικούς στο Συνοικισμό μας. Δεν είμαστε ειδικοί, είμαστε φιλόζωοι -έχουμε ζώα στο σπίτι που δεν τα έχουμε εγκαταλείψει, αλλά σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή. Πρέπει άμεσα ο Δήμος να κάνει κάτι. Δεν μπορεί να περιμένουμε ένα νέο δάγκωμα για να παρέμβει. Ένα δάγκωμα με συνέπεια κίνδυνο ή απώλεια ανθρώπινης ζωής. Αύριο ας καλέσουμε στο 15195 ΟΛΟΙ όσοι γνωρίζουμε το θέμα για να ζητήσουμε παρέμβαση».

Αλλά και στην Καλαμαριά, πολίτες καταγγέλλουν απανωτές επιθέσεις σκύλων. Όπως τονίζουν με ανάρτησή τους στο fb, αδέσποτα σκυλιά όρμηξαν πάνω σε αυτοκίνητο, την Κυριακή (29/3) δάγκωσαν έναν ανυποψίαστο που έκανε τζόκινγκ. Μάλιστα, δημοσίευσαν και φωτογραφία που απεικονίζει το τραυματισμένο πόδι του.
Στο σχετικό κείμενο αναφέρουν: 

«ΚΟΔΡΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ.
Εχθές τα αδέσποτα σκυλιά όρμηξαν στο αυτοκίνητο μας και κοπανούσαν επάνω του.
Σήμερα δάγκωσαν έναν άνθρωπο που έκανε τζόκινγκ. (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση μας)
Θυμίζουμε ότι το βράδυ του Σαββάτου (28/3) κατέληξε ο 65χρονος που είχε δεχτεί επίθεση από κοπάδι σκύλων στις 6 Μαρτίου στο Ελαιόρεμα Πυλαίας.

Και επειδή δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάποιοι  θα θεωρήσουν τους εαυτούς τους περισσότερο ζωόφιλους (ή φιλόζωους) από μας, και θα πουν διάφορα για αδέσποτα ή δεσποζόμενα, αναδημοσιεύουμε ανάρτηση του διαχειριστή του Καλαμαριά - Kalamaria, που έγινε προκειμένου να απαντηθούν σωστοί ή λανθασμένοι σχολιασμοί για την επίθεση στο Κόδρα.

Καλαμαριά - Kalamaria 

Κόδρα update και διευκρινίσεις.Κατόπιν επιτόπιας αυτοψίας του παθόντος με τους ανθρώπους του ΣΥΠΠΑΖΑΘ σας ενημερώνουμε για τα εξής.Τα σκυλιά που έκαναν τις επιθέσεις αναγνωρίστηκαν και επιχειρήθηκε να πιαστούν ώστε να εξεταστούν, ωστόσω διέφυγαν για την ώρα.Πρόκειται για μια αγέλη από 5-6 σκυλιά, δύο εκ των οποίων επιτεθήκαν και δάγκωσαν τον συμπολίτη μας. Εκ των δύο, που ο ίδιος ο παθών υπέδειξε, το ένα φέρεται ως αδέσποτο και το δεύτερο "ανήκει" στον υπέργηρο τύπο που συντηρεί το παράνομο κυνοκομείο εκεί μέσα, άρα ΤΥΠΙΚΑ θεωρείται δεσποζόμενο. Μάλιστα, το εν λόγω σκυλί θεωρείται κι ο "αρχηγός" της αγέλης.Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί εκεί μέσα, έχουμε βίντεο που επιφυλασσόμαστε να δημοσιεύσουμε.Και κάτι τελευταίο. Τα ρούχα του ανθρώπου που του επιτέθηκαν εχθές ήταν ακόμη διάσπαρτα στα στην περιοχή και τα μαζεύαμε σήμερα.Επίσης, ο γράφων έχει υιοθετήσει στη ζωή του 3 σκυλιά, όλα αδέσποτα και παρατημένα σε βουνά και πλαγιές. Οπότε μην κάνετε διαγωνισμό φιλοζωίας στα ποστ μας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.