Κάθε Βρετανός ηλικίας άνω των 70 ετών θα ενημερωθεί, "μέσα στις επόμενες μέρες", για να παραμείνει στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να  προστατευθεί από τον κορονοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Matt Hancock.

Διευκρίνησε όμως στο BBC ότι οι οδηγίες δεν θα τεθούν τώρα σε ισχύ, αλλά όταν ανακοινωθούν θα διαρκέσουν για "πολύ καιρό".

Η κυβέρνηση πιέζεται να κάνει περισσότερα για να αντιμετωπίσει την επιδημία μετά την αύξηση του αριθμού των νεκρών από τη νόσου στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 21, το Σάββατο.

Όλοι οι θάνατοι μέχρι στιγμής αφορούν άτομα άνω των 60 ετών ή με υποκείμενη νόσο.

Τα άτομα άνω των 70 ετών - και οι νεότεροι με συνυπάρχουσα υποκείμενη νόσο - θα ειδοποιηθούν ότι πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι και να τους παραδίδονται τρόφιμα και φάρμακα με ντελίβερι.

Ο υπουργός υγείας ζήτησε από τον Andrew Marr του BBC όταν θα αρχίσει η νέα απαίτηση.

Είπε: "Δεν πρόκειται να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες για τα χρονοδιαγράμματα γιατί θέλουμε να είμαστε έτοιμοι να πούμε ότι όταν κρίνουμε, με βάση τις επιστημονικές συμβουλές, ότι έχει έρθει η ώρα".

"Γνωρίζουμε ότι όταν ζητάτε από τους ανθρώπους να κάνουν αυτά τα πράγματα που κουράζουν, υπάρχουν αρνητικές αντιδράσεις", πρόσθεσε.

Ο κ. Hancock προειδοποίησε: «Κάθε άτομο στη χώρα αυτή θα επηρεαστεί και θα πρέπει να κάνει πράγματα».

"Δεν θα σταματήσουμε σε τίποτα για να πολεμήσουμε αυτόν τον ιό και πιστεύω ότι οι πολίτες έχουν την ίδια άποψη", είπε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.