Το τυράκι στην επιχείρηση "ΕΙΡΗΝΗ" είναι προφανώς η αίσθηση πως η Ελλάδα συμμετέχει (κατά κάποιο τρόπο) στην επιτήρηση, από θαλάσσης και αέρος, του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών στη Λιβύη.

Η φάκα όμως (που φυσικά είναι σε επίγνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη) είναι η συναίνεση της αποδοχής όλων των μεταναστών (που θα απαντώνται σε πλωτά μέσα κατά την προσπάθειά τους να πατήσουν στην Ευρώπη) και της παροχής τους καταλύμματος στην Ελληνική επικράτεια.

Ανοίγει λοιπόν, σε καιρό κορονοϊού, το νέο κεφάλαιο της προσέλκυσης, κατ΄ουσίαν, μεταναστών από όλη την Αφρική και παραμονής τους στη χώρα μας.

Η επιχείρηση "Ειρήνη" έρχεται σε αντικατάσταση της προηγούμενης επιχείρησης "Σοφία" μετά την άρνηση ήδη από το '19 της Ιταλίας να συμμετέχει σ'αυτή, αφού αρνήθηκε την αποδοχή μεταναστών στο έδαφός της. Η Ελλάδα πλέον θα συμμετέχει με ναυτικά και εναέρια μέσα στην ευρωπαϊκή αυτή επιχείρηση.

Αντίθετοι στη σύσταση της επιχείρησης στάθηκαν η Ουγαρία και Αυστρία που θεώρησαν η επιχείρηση στην πράξη θα λειτουργήσει ως κίνητρο προσέλκυσης μεταναστευτικών ροών.

Παρ'όλα αυτά συναίνεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη με την προϋπόθεση ότι οι μετανάστες θα προωθούνται (μετά από συμφωνία των Ευρωπαϊκών χωρών) σε χώρες της επιθυμίας τους. Απλά αυτό είναι κάτι που θα γίνει σε ελάχιστη ή μηδενική έκταση του συνολικού αριθμού που θα παραλαμβάνουμε γιατί δεν υπάρχει διαχρονικά καμμία προθυμία από τις Βόρειες χώρες να παραλαμβάνουν.

Πού όμως θα παραμένουν οι μετανάστες, καθόσον χρόνο θα περιμένουν την συμφωνία αποδοχής τους από χώρες της Ευρώπης; (πιάσε το αυγό και κούρεφτο.... λέει ο λαός μας)

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν πιθανό νησί συλλογής και φιλοξενίας τους θα είναι η Κρήτη και τόπος ελλιμενισμού τους εικάζεται ότι θα είναι η Σούδα.

Να σημειωθεί ότι η ΕΕ θα καλύψει, όπως έγινε γνωστό, μερικώς τα έξοδα εγκατάστασης και φιλοξενίας των Μεσογειακών και Υποσαχάριων μεταναστών που θα περισυνελλέγονται.

Με τη βούλα λοιπόν μετατροπή της χώρας σε τόπο συγκέντρωσης (και σε καιρό της πανδημίας μάλιστα) μεταναστών.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.