Η ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση, στο σημερινό - δια περιφοράς - δημοτικό συμβούλιο, για την στήριξη των δημοτών στον Δήμο Θερμαϊκού:

Σε μια δύσκολη περίοδο για τον λαό μας, λόγω της απειλής της δημόσιας υγείας και των συνεπειών που έχουν φέρει τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρόληψη της διάδοσης του Κορωναϊού, την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός. Πέρα από μια σειρά μέτρα που απαιτούμε από την κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων τονίζουμε την ανάγκη και ο Δήμος να πάρει μια σειρά τέτοια μέτρα ΑΜΕΣΑ!!!

Μιας και την Τρίτη 24/3 θα πραγματοποιηθεί και δια περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο , είναι αδικαιολόγητο και «επικίνδυνο» να μην υπάρχει στην ημερήσια διάταξη θέμα για τις συνέπειες της πανδημίας στην περιοχή του Δ. Θερμαϊκού.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θερμαϊκού απέστειλε αίτημα εν’ όψη του αυριανού Δημοτικού Συμβουλίου προς τη Διοίκηση του Δήμου και τις παρατάξεις, τις οποίες καλεί να συνυπογράψουν, για να συζητηθεί το θέμα της πανδημίας, τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί, καθώς και το πλαίσιο αιτημάτων μας το οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια .

Θεωρούμε πως οποιαδήποτε καθυστέρηση στη συζήτηση του θέματος και στη λήψη μέτρων προστασίας των λαϊκών στρωμάτων, των μικροεπαγγελματιών και όλων των εργαζομένων του Δήμου μας θα είναι εγκληματική.

Αιτούμαστε:
Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.
Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο (Κέντρο Υγείας και Τοπικά Ιατρεία), προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
Ειδικά για το Κ.Υ Μηχανιώνας , που στις παλιότερες ελλείψεις , έρχονται να προστεθούν και νέες , μιας και 3 εργαζόμενοι μετατάχθηκαν σε άλλα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας , ο Δήμος να απαιτήσει και να διεκδικήσει 24ωρη λειτουργία του και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να διεκδικήσει ο δήμος έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός!

«Και τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή - Τη δυναμώνουμε για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

23/3/2020



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.